Comencen les enquestes, a peu de carrer i virtuals, del Pla local de salut

És anònima i voluntària, i no és obligatori respondre la totalitat de les preguntes si la persona no ho creu convenient

Una dona respon a l'enquesta del Pla local de salut de Rubí
Una dona respon a l'enquesta del Pla local de salut de Rubí | Localpres
Redacció
18 de febrer del 2021
Aquesta setmana s'han iniciat les enquestes ciutadanes a peu de carrer per a l'elaboració de la diagnosi del Pla local de salut, en què es recolliran dades sobre hàbits de salut, percepcions i propostes per a una ciutat i una vida més saludable.

En total es faran 382 enquestes, seguint rutes aleatòries, a una mostra de persones estratificada per barris, edats, sexes i nacionalitats; però també es podrà participar responent el qüestionari a través de la plataforma Rubí Participa. En tots casos, l'enquesta és anònima i voluntària, i no és obligatori respondre la totalitat de les preguntes si la persona no ho creu convenient.

Paral·lelament l'Ajuntament duu a terme una consulta a una xarxa extensa d'agents, entitats i persones expertes vinculades a la salut al municipi, com el Consell Municipal de Salut i el Consell Consultiu de la Gent Gran, les direccions dels centres educatius i les associacions de famílies d'alumnes, integrants d'associacions i entitats, professionals sanitaris i sociosanitaris, personal tècnic de l'Ajuntament i representants polítics. A través d'un qüestionari en línia, es recullen les seves visions sobre les necessitats de Rubí en l'àmbit de la salut.

Per completar la diagnosi, es contemplaran dades sobre la salut que s'han extret de diverses memòries i estudis disponibles, tant de l'àmbit municipal com supramunicipal, i també un mapeig de recursos, programes i accions de salut vigents a Rubí.

Un cop reunida tota la informació de diagnosi, s'iniciarà la definició conjunta dels objectius generals i específics del pla i de les possibles línies de treball. Per fer efectiva aquesta estratègia, posteriorment es crearan comissions temàtiques que s'encarregaran de dissenyar les accions que s'inclouran al document.

Finalment, es treballarà en la comunicació, posada en marxa i avaluació continuada del Pla local de salut, que haurà de sotmetre's a l'aprovació del Ple municipal.