ERC presentarà al ple una moció per condemnar el transfuguisme

Els republicans també presenten dos textos per demanar l'adhesió de Rubí a Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) i per demanar el suport a la sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO

Sergi Garcia, exregidor d'ACR i de CiU l'any 2016
Sergi Garcia, exregidor d'ACR i de CiU l'any 2016 | CiU Rubí
Redacció
18 de març del 2021
Actualitzat el 19 de març a les 9:26h

ERC presentarà, al ple del mes de març, fins a tres mocions de temàtica variada.

La primera, tot i que té a veure amb un tema d'actualitat - la moció de censura frustrada a la comunitat de Múrcia - reviurà un dels episodis més polèmics dels últims anys en els plens municipals de Rubí, el fitxatge del regidor Sergi García per part del PSC a finals del 2016.

La moció d'ERC proposa el rebuig conjunt al transfuguisme i instar el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública que es doti de caràcter estable la Comissió de Seguiment del Pacte Antitransfuguisme, una comissió que va establir una declaració d'intencions per perseguir el transfuguisme però que no es va reunir fins a dos anys després de la seva constitució, i que tampoc ha evitat que es continuïn produint aquesta mena de casos en tot l'espectre polític, segons expliquen els republicans.

Segons ERC, "el transfuguisme polític suposa una absoluta deslleialtat tant cap a les formacions com per als mateixos votants", i per això creuen que "cal consensuar noves mesures que permetin sancionar de manera efectiva" els polítics que duen a terme aquestes pràctiques, tal com ha dit Xavier Corbera, portaveu de la formació a Rubí.

Corbera també creu que aquest tipus de comportaments són "antidemocràtics" i que "corrompen el nostre sistema de representació política".

ERC també presentarà un text per demanar l'adhesió de Rubí a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) i per demanar el suport a la sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Com expliquen els republicans, "la sardana encarna els valors de la comunitat, de cohesió i d'igualtat, i és un símbol d'identitat catalana".

Activitat d'ERC pel Dia Internacional de les Dones

El grup municipal d'ERC se suma, també, a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb la projecció del documental Por ser mujer, que serà el divendres, 19 de març (18h) a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler. Ateses les restriccions per la Covid-19, per assistir-hi cal reservar plaça enviant un correu a [email protected].