Els Mossos rescaten un jove segrestat a Rubí per pressionar una dona en un judici per violència masclista

L'autor del segrest, l'exparella de la dona, ha ingressat a presó

Un operatiu dels Mossos va localitzar el jove i va intermediar en les negociacions per al seu alliberament
Un operatiu dels Mossos va localitzar el jove i va intermediar en les negociacions per al seu alliberament | Carlos Baglietto
Redacció
23 de març del 2021
Actualitzat a la 13:08h
Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 36 i 37 anys, que havien segrestat un noi de 23 anys i el tenien retingut a una casa d'una urbanització de Rubí.
 
El passat dijous, 18 de març, els Mossos d’Esquadra de l’Hospitalet de Llobregat van rebre l’avís d’una dona que alertava que la seva exparella s’havia emportat per la força al seu cosí. En les pròximes setmanes havia de tenir lloc un judici per violència de gènere, i d’aquesta manera volia pressionar-la perquè tornés amb ell.
 
Immediatament es va desplegar un dispositiu policial amb agents de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, i un cop van constatar els fets ho van posar en coneixement de la Unitat de Segrestos i Extorsions.
 
Agents especialistes d'aquesta unitat es van desplaçar al lloc per iniciar les investigacions i fer l’assessorament en les negociacions per l'alliberament de l'ostatge.
 
Els agents van poder establir que la motivació principal de l’autor del segrest tenia a veure amb la gelosia cap a la seva exdona davant la possibilitat que hagués refet la seva vida sentimental amb una altra persona; i alhora, la relació del cas amb un judici pendent on l’home constava encausat com a presumpte autor de violència en l’àmbit de la llar. Es tractava d’un home amb diversos antecedents policials i un perfil violent, fet que va disparar totes les alarmes en  els investigadors. Per això es va posar en marxa un dispositiu de protecció i acompanyament permanent de la denunciant.
 
Hores més tard, i com a conseqüència del dispositiu policial, es va dur a terme un operatiu de control en una casa d’una urbanització de Rubí on les investigacions situaven que l’autor del segrest retenia contra la seva voluntat al cosí de la denunciant amb la col·laboració d’un còmplice. En l’operatiu policial, muntat a contrarellotge, hi van participar agents de la Unitat Central de Suport. 
 
Finalment els mossos van poder alliberar el noi sa i estalvi i van detenir l’autor del segrest i el seu còmplice. Tots dos tenien un ampli historial delictiu i amb connexions amb algunes bandes juvenils de caràcter violent; de fet, tenien diversos requeriments de detenció dictats per diversos organismes judicials.
 
El Jutjat d’Instrucció número 1 de l’Hospitalet de Llobregat ha decretat l’ingrés a presó preventiva de l’ex parella de la dona i llibertat amb càrrecs per al còmplice.