HABITATGE

La Generalitat es compromet a buscar solucions per les famílies afectades pels fons voltors

El delegat territorial del Govern de la Generalitat s'ha reunit amb l'Ajuntament per repassar alguns dels temes pendents a la ciutat

per RubiTV.cat, 18 de desembre de 2018 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El delegat territorial del Govern de la Generalitat de Barcelona, Juli Fernández, s'ha reunit amb els portaveus de les formacions polítiques de l'Ajuntament per conèixer les principals demandes de la ciutat. 

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha traslladat algunes qüestions com la segona estació dels FGC a La Llana, la construcció de l'hospital de referència a Rubí, el trasllat dels jutjats a una nova seu, el desplaçament de la línia d'alta tensió de Can Fatjó i la planificació de la futura escola El Bosc. Però la qüestió que ha tingut més rellevància d'aquesta visita ha estat la complicada situació d'emergència que travessen al voltant d'una setantena de famílies rubinenques com a conseqüència de les pujades abusives dels seus lloguers, fruit de l'acció dels fons voltors. 


Juli Fernández ha reconegut la urgència d'aquesta demanda i s'ha compromès en fer tot el possible per acompanyar aquestes famílies des del Govern de la Generalitat. En aquest sentit, però, ha recordat que el govern del PP va portar al Tribunal Constitucional la Llei 24/2015 de pobres energètica i emergència habitacional i que confia que aviat es pugui tornar a fer efectiva per afrontar situacions d'exclusió residencial i vulnerabilitat. 

Així doncs, el delegat del Govern català traslladarà la situació al departament competent per tal de fer una anàlisi jurídic i valorar els diferents mecanismes que es poden desenvolupar i les possibles vies de solució per poder posar punt final a aquesta situació.
 

 

Participació