Admeses a tràmit quatre denúncies per incompliment de la llei que regula els lloguers a Rubí

Proursa va detectar anuncis referents a habitatges que no informaven de l'índex de referència de preus de lloguer que publica la Generalitat de Catalunya, tal com marca la normativa

La regidoria d'Habitatge espera que els casos denunciats a Rubí puguin seguir el procediment establert
La regidoria d'Habitatge espera que els casos denunciats a Rubí puguin seguir el procediment establert | Ajuntament de Rubí
Redacció
12 d'abril del 2021
L’Agència Catalana del Consum (ACC) ha comunicat al Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Rubí l’inici de la tramitació de tres denúncies administratives presentades per la societat municipal Proursa contra el portal immobiliari Habitaclia.com i una altra contra Fotocasa.es per incompliment de la Llei 11/2020 que regula els preus dels lloguers. L'empresa pública va detectar anuncis referents a habitatges de Rubí que no informaven de l'índex de referència de preus de lloguer que publica la Generalitat de Catalunya, tal com marca la normativa.

L'Agència ha iniciat les actuacions necessàries per tal d'aclarir els fets i, en cas que es comprovi l'existència d'infracció administrativa en matèria de consum "es prendran les mesues correctores oportunes per defensar els interessos generals de les persones consumidores i usuàries".

Les denúncies formen part d'un grup de 19 incompliments detectats pel Servei d'Habitatge a través de Proursa, i que es van traslladar a l'ACC per iniciar els expedients sancionadors corresponents.

La Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge va entrar en vigor ara fa set mesos, tot i que podria quedar sense efecte si el Tribunal Constitucional (TC) es pronuncia a favor del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP. Al gener, el TC ja va tombar part dels Decrets 17/2019 i 1/2020 de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, també a instància del PP.

La regidoria d'Habitatge espera que els casos denunciats a Rubí puguin seguir el procediment establert i que s'hi apliquin les mesures correctores oportunes perquè no es tornin a produir incompliments a la ciutat, i també que s'admetin a tràmit la resta de denúncies presentades a l'ACC.