Es constitueix la Taula de Benestar Animal de Rubí

L'òrgan començarà a desenvolupar el Pla de Benestar Animal de la ciutat

Redacció
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:54h
Aquest dimarts s'ha constituït la Taula de Benestar Animal de Rubí, un òrgan de debat i treball que abordarà les diferents problemàtiques associades a la tinença d'animals de companyia i que compta amb la participació, a més de representants polítics i tècnics, de professionals i entitats relacionades amb aquesta qüestió.

Durant la primera reunió s'ha explicat el funcionament d'aquesta Taula, que també crearà comissions de treball específiques per a casos concrets. També s'ha presentat el Servei de Benestar Animal i Tinença Responsable, el seu organigrama, pressupost i els programes d'actuació: la promoció de la tinença responsable, animals de companyia, gats de carrer i animals domèstics i peridomèstics.

La taula ha de ser un espai on poder estudiar i treballar opcions pel sistema de recuperació i acollida d'animals abandonats o perduts, per intervenir en el procés participatiu per a la creació del Pla de Benestar Animal i en la modificació de l'Ordenança reguladora de la tinença d'animals; per estudiar i treballar la creació de la figura de l'agent ciutadà del Benestar Animal i per formular propostes i recomanacions sobre temes relacionats amb la qüestió.

Finalment, en la primera sessió s'ha presentat el procés d'elaboració del Pla de Benestar Animal. La diagnosi s'ha realitzat durant el 2020, i ha consistit en l'anàlisi de les dades quantitatives i qualitatives dels serveis de l'Ajuntament.

Durant la segona fase, de participació, es recolliran propostes de la ciutadania i es definiran les línies estratègiques, i en la tercera es definirà el pla d'acció i seguiment, que concretarà els objectius i les actuacions, la valoració econòmica i el calendari d'execució, així com el seu seguiment i avaluació.

L'alcaldessa, Ana María Martínez; i el regidor de Benestar Animal, Andrés Medrano, han destacat el compromís de l'equip de govern amb la creació d'aquesta Taula i el seu caràcter consultiu, participatiu i propositiu "que ajudarà a definir actuacions futures, així com facilitar el coneixement i la sensibilització de la ciutadania".