Una trentena d'activitats per celebrar el Dia de la Terra a Rubí

La programació inclou propostes a l'aire lliure, formacions, activitats familiars i per a joves...

Imatge de Can Xercavins
Imatge de Can Xercavins | Ajuntament de Rubí
Redacció
22 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:28h
Rubí durant aquests dies vinent el Dia de la Terra, amb una programació d'activitats que arrencarà el mateix el dijous 22 d'abril, i s'allargarà fins al divendres, dia 30. La programació inclou activitats a l'aire lliure, propostes per a joves i per a famílies, idees d'horticultura i jardineria, formacions i propostes de gastronomia i de prevenció de residus.

La celebració del Dia de la Terra pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental per tot el món per construir un medi ambient saludable i sostenible; abordar el canviclimàtic, i protegir la Terra per a les generacions futures

Una de les activitats més destacades serà l'exposició Respira, Rubí, que ha comptat amb la col·laboració del Col·lectiu d'Il·lustradors de Rubí City (CIRC) i que consisteix en diverses il·lustracions de llocs significatius que han estat "un respir" per a la ciutadania en època de pandèmia i confinament. Un total de 22 il·lustracions ubicades a diversos llocs de la ciutat, i que es poden consultar en un mapa interactiu.



El cap de setmana del 23 al 25 d'abril, diversos restaurants han elaborat un Menú del Dia de la Terra. Així, els establiments L’Artesana, Cafè Pàmpol, El Bullidor, La Popular i Umami croqueteria oferiran un menú especial amb producte ecològic, local i de temporada. La proposta gastronòmica, així l'espai per a fer reserves, es pot trobar a la web municipal.

Com en anteriors edicions, la Trocalleria s'instal·larà a diversos punts de la ciutat per donar-se a conèixer: dissabte, 24 d'abril (10.30 a 14 hores) serà especial d'intercanvi de llibres i s'ubicarà a la pl. Catalunya; dilluns 25, a la plaça del Pla dels Segadors; dimarts, 26 a la plaça d'Aragó; dimecres, 27 al carrer Prat de la Riba; dijous, 29 a la plaça de la Constitució i divendres, 30 d'abril, al centre cívic de Can Fatjó. Tots els dies entre setmana, l'horari serà de 16 a 20 hores.

Diversos serveis i equipaments municipals, com Rubí Jove, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, la Finca Font del Ferro i l'Aula Virtual oferiran diverses activitats al llarg de la setmana; i també hi col·laboraran entitats com el Caçador de Trastets (amb una trastejada el dissabte, 24 d'abril de 10 a 14 hores) i Fridays For Future (amb diversos tallers i un cinefòrum a la Torre Bassas, el dijous a les 18 hores).

Consulta tota la programació del Dia de la Terra.