Els pensionistes de Rubí convoquen una manifestació contra la «imposició recaptatòria» de les entitats bancàries

Sortirà de la plaça de l'Ajuntament a les 10.30 hores

L'assemblea de pensionistes
L'assemblea de pensionistes | Marta Casas
Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 8:49h
El Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí ha convocat una manifestació per aquest dimarts, 27 d'abril, a l'hora habitual de les assemblees que celebren de forma setmanal a la plaça de l'Ajuntament (10.30 hores).

En aquesta mobilització, els pensionistes volen assenyalar la injustícia de les comissions de les entitats bancàries, i per això la manifestació arrencarà a la plaça de l'Ajuntament i farà accions de protesta a diverses seus, davant del que consideren una "imposició recaptatòria" i que qualifiquen de "veritable robatori, d'atracament refinat" per part dels bancs.

Alguns dels exemples són el cobrament de dos euros per treure diners de la finestreta - cosa que afecta especialment les persones grans que no tenen facilitat d'accés a les noves tecnologies - o el tancament d'oficines, la limitació d'horaris i servei. "El seu afany de benefici és insaciable, i actuen com a veritables vampirs", afirmen.

Per tot plegat, i criticant les polítiques del govern "progressista" de l'Estat espanyol, el Moviment de Pensionistes reclama la creació d'una banca "pública, forta i potent", i recorda que en l'anterior crisi els bancs van rebre 60.000 milions d'euros per rescatar-los i mai no se'ls ha exigit cap devolució ni retorn; de fet, el reflotament de Bankia va costar 23.000 milions d'euros, segons les dades que aporta el col·lectiu.