ELLECCIONS MUNICIPALS 2019

La nova formació es presenta a les eleccions municipals sota el nom de Rubí Republicana - Primàries Catalunya

El grup començarà a debatre el seu programa electoral la setmana vienent

per Carla Serra , 11 de març de 2019 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Setmanes després de la confecció de la llista electoral de la nova candidatura republicana a la ciutat, Primàries Rubí confirma que es presentarà a les eleccions municipals del 26M sota el nom Rubí Republicana - Primàries Catalunya (RR-PC).


El portaveu de Primàries Rubí, Albert Sorrosal, ha explicat que han seguit intentant que els diferents partits independentistes de la ciutat s'unissin a la iniciativa però, davant la negativa d'aquests, afirma que la formació segueix endavant: "Nosaltres creiem que hi ha un gruix de votants que vol una opció que sigui diferent i que opta clarament per aquest nou concepte de regeneració democràtica. No presentar-nos era deixar orfe una part de l'electorat". En aquest sentit, ha recordat que el passat 21D va haver-hi 5000 vots més a formacions independentistes que a les darreres municipals i creuen que part d'aquests vots poden respondre a aquesta nova proposta de partit. 

Tot i això, Sorrosal afirma que la finalitat és sumar amb la resta de formacions independentistes per poder tenir un alcalde republicà a Rubí: "tenim una molt bona relació amb els que són els nostres companys de viatge en la construcció d'aquesta república que entenem que ja és irreversible".


El portaveu de la formació també ha explicat que els tres pilars de RR-PC són la regeneració democràtica a partir de primàries obertes, la construcció participativa i activa del programa electoral per part de la ciutadania i el control efectiu de l'acció de govern després de les eleccions. Així doncs, la setmana vinent la formació arrenca amb aquesta segona fase que consisteix a construir el programa electoral amb una assemblea participativa en què la gent "no escolti quines propostes tenim i doni una opinió, sinó que volem construir conjuntament amb la gent. Això és un procés més lent, més complicat, però entenem que aquesta és la manera".

L'assemblea tindrà lloc el pròxim dilluns 18 de març a les 19.30 h al CRAC. Aquesta serà la primera de moltes sessions presencials, mitjançant internet i paradetes al carrer. 
 

 

Participació