Xavi Mas omple l'auditori de la biblioteca amb la presentació de «Confesiones del banquillo»

El llibre explica la trajectòria del club CEF Can Mir, la creació de l'equip de joves acollits i inclou un recull de dures entrevistes a menors estrangers no acompanyats

Xavi Mas conversa amb Lídia Yuste sobre el seu nou llibre
Xavi Mas conversa amb Lídia Yuste sobre el seu nou llibre | Marta Casas
Redacció
06 de maig del 2021
Xavi Mas, entrenador del CEF Can Mir i conegut per la seva implicació en diversos projectes socials a la ciutat, va presentar ahir a la tarda el seu segon llibre, Confesiones del banquillo, que narra les seves vivències al voltant de la creació de l'equip de joves acollits del CEF Can Mir, i que es va posar en marxa la temporada passada.

Confesiones del banquillo té l'objectiu de conscienciar tothom sobre les dures experiències dels menors estrangers no acompanyats que arriben al nostre país buscant un futur millor, i que moltes vegades no troben allò que s'esperaven - o que els havien promès que es trobarien.

Una de les motivacions de formar l'equip de joves acollits del CEF Can Mir va ser, precisament, donar als nois una oportunitat de socialitzar, fer esport, que duguin una vida sana, que tinguin disciplina... però sobretot, per evitar que pateixin una estigmatització des del primer moment que arriben al país - o fins i tot abans d'arribar, com va passar el maig de 2019 a Rubí amb la polèmica de la instal·lació d'un centre de menors a l'Hotel Terranova.

Mas va lamentar les actituds hostils que va observar aquells dies, i per això va decidir engegar el projecte de l'equip, i convida tots els veïns a llegir-se el llibre per poder "canviar el xip" sobre aquests menors.

El rebuig més dur que ha experimentat l'entrenador, durant dues temporades, d'aquest equip, és el dels mateix entorn del club, com ara els pares d'altres nois espanyols que no volien que els seus fills "juguessin amb moros" - com explica al llibre. També s'ha trobat amb problemes en alguns camps, tot i que reconeix que els àrbitres i altres entrenadors han acabat els partits felicitant Mas pel bon comportament dels seus jugadors.

Confesiones del banquillo inclou, a més de tota la trajectòria del club, un recull d'onze entrevistes a nois que han passat per l'equip com a jugadors o entrenadors i al director d'un dels centres de menors que aportava jugadors a l'equip, i que són històries "molt dures i colpidores, que han fet plorar més d'un".

Per comprar el llibre es pot escriure un correu a diverses adreces - [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] - i tots els beneficis es destinaran a l'associació Els nens de la llauna, que treballa per ajudar els nens que són obligats a la mendicitat al Senegal.