Obert a exposició pública prèvia a l'elaboració del reglament de l’estacionament regulat en calçada

Ciutadans recorda que el govern municipal va votar en contra de la reconversió de la zona blava en zona taronja

La nova zona taronja de Rubí
La nova zona taronja de Rubí | Marta Casas
Redacció
20 de maig del 2021
L’Ajuntament ha elaborat obert una consulta pública prèvia a l'elaboració del reglament del servei municipal d’estacionament regulat en calçada, per tal que la ciutadania hi pugui fer les seves aportacions abans que el document es presenti al Ple municipal per a la seva aprovació.

El procés participatiu es vehicula a través de la plataforma Participa Rubí, i el termini per a aportar propostes finalitza el 25 de juny.

Aquest servei té per objecte materialitzar les polítiques de mobilitat sostenible relacionades amb l'ocupació de l'espai públic pel vehicle privat, racionalitzant i intentant donar resposta als aparcaments vinculats a les compres i activitats comercials i als relacionats amb la càrrega i descàrrega de mercaderies.

El mètode que es porta a terme per a aconseguir aquest propòsit consiseix a controlar i regular el temps que els vehicles es troben ocupant una plaça a les àrees establertes. Les àrees d'estacionament regulat (zona taronja i càrrega i descàrrega), autoritzades per l'Ajuntament de Rubí, donen servei a la mobilitat de la ciutat, ordenant un bé escàs com és l'estacionament a la calçada.

El nou reglament permetrà disposar d'un marc normatiu que possibilitarà l'ordenació de l'estacionament regulat en calçada. La consulta pública prèvia ofereix un espai perquè l’elaboració del reglament s'enriqueixi amb les opinions del debat públic.

Ciutadans recorda que el govern municipal va votar en contra de la reconversió de la zona blava en zona taronja

Ciutadans - el grup municipal que va presentar la proposta de reconversió de la zona blava en zona taronja - ha retret a l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, retreu a la màxima edil que hagi fet un nou viatge per explicar aquesta proposta quan, com recorden, en el ple municipal on Cs ho va proposar, "van votar en contra".