El SIAD dobla les hores d’atenció psicològica a la infància víctima de violència masclista

Yolanda Ferrer, regidora d'Igualtat: "Ens permetrà atendre més menors i acompanyar millor tot el procés de recuperació, tant de les dones com dels seus fills i filles"

Imatge d'un cartell contra la violència masclista
Imatge d'un cartell contra la violència masclista | Marta Casas
Redacció
20 de maig del 2021
L’Ajuntament de Rubí ofereix des d’aquesta setmana el doble d’hores d’atenció psicològica a fills de dones que pateixen violència masclista: de les quatre hores mensuals, es passa a vuit.

L'objectiu d'aquest reforç del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) és oferir una resposta integral a les dones que faciliti la recuperació tant de les dones que pateixen violència masclista com dels seus fills i filles que també en són víctimes.

El servei presencial i gratuït que s’ofereix des del SIAD, i els casos els deriven les mateixes psicòlogues del Servei que atenen a les dones que pateixen situacions de violència masclista. Segons les dades de la memòria 2020 del SIAD, un 99,22% del total de dones ateses pel servei són mares.

Com explica la regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer, "la nostra obligació com a servei proper a les dones que pateixen violència masclista és abordar-ne totes i cadascuna de les dimensions". Des del Servei s'ha detectat que una de les grans preocupacions de les dones és com afecta aquesta situació als seus fills, i per tant l'ampliació de les hores d'atenció "permetrà atendre més menors i acompanyar millor tot el procés de recuperació, tant de les dones com dels seus fills i filles", afegeix Ferrer.

Des del mes de març, Rubí disposa del Pla d’igualtat per la ciutadania de Rubí (2021-2024) que compromet al consistori a desenvolupar accions per continuar impulsant la igualtat efectiva entre homes i dones, per revertir les desigualtats de gènere i en especial, per erradicar les violències masclistes.