Una seixantena de persones mostren el seu suport als pobles colombià i palestí

Un petit incident durant la concentració ha requerit la intervenció policial

Concentració de suport als pobles de Palestina i Colòmbia
Concentració de suport als pobles de Palestina i Colòmbia | Marta Casas
Redacció
27 de maig del 2021
Rubí va tornar a mostrar ahir a la tarda el seu suport als pobles de Palestina i Colòmbia, on els conflictes recents han causat ja desenes de morts. La concentració de Rubí Solidari - que es va fer de manera estàtica perquè els Mossos no van autoritzar la manifestació prevista - va aplegar una seixantena de persones a la plaça de l'Ajuntament.
 

Unes seixanta persones es concentren a la plaça de l'Ajuntament Foto: Marta Casas


La pallassa i activista Abuela Verde Esperanza va explicar l'origen del conflicte a Colòmbia: la intenció del govern de fer una pujada d'impostos, que ha provocat la indignació de la població que passa penúries per tenir accés a l'educació, la salut o fins i tot l'alimentació. Les protestes estan essent fortament reprimides, i ja han provocat més d'una vintena de morts i desenes de desapareguts.
 

La abuela Verde Esperanza, al costat dels manifestants amb la pancarta Foto: Marta Casas

Durant el parlament de l'activista, una dona la va interrompre per dir-li que el que estava explicant era mentida, i ha estat increpada pels manifestants, però els cossos policials van evitar que hi hagués cap més incident.

La concentració també ha recordat el poble de Palestina, que ha patit més de deu dies de bombardejos per part del govern d'Israel, i que ara està en un moment de treva.
 

Una pancarta demana que s'aturi el genocidi a Palestina Foto: Marta Casas