presentació de llibre

Joni D. presentarà al CRAC «La Trilogia de l'exili»

Els llibres que presentarà seran "La torre de la serra", "La casa de la selva" i "La noia del pantà"

per RubiTV.cat, 13 de març de 2019 a les 20:13 |
Joni D. presentarà la seva trilogia de ficció al CRAC | Tercera Información
El proper divendres, 15 de març, el CRAC acollirà la presentació de La trilogia de l'exili, de Joni D., una trilogia composada per La torre de la Serra (2016), La casa de la selva (2018) i La noia del pantà (2019).

La Torre de la Serra tracta sobre diverses històries: una partida de maquis que arriba a la torre de la Serra, un grup autònom que es prepara per una acció armada, un inspector franquista que segueix la pista dels subversius, un jove que ha de creuar la frontera cap a l’exili.


Pel què fa a La Casa de la Selva, es tracta d'un home que s'enfronta als seus propis records, al camí que va triar, a la voràgine d’una època que s’ha engolit als seus protagonistes, a un exili que el va portar a aquella casa de la selva, un retorn a una vida viscuda.

La tercera obra, La noia del pantà, és un llibre que ens acosta des d'un present difús a la nostra història més recent, la història d'un nosaltres sense nom ni rostre que és la història de molts. 

La trilogia, iniciada amb La Torre de la Serra al Tamarit de Llitera de fa setanta anys finalitza gairebé avui a Valldoreix, després de passar per la sagnant dictadura argentina dels anys setanta. És doncs, aquest, un recorregut apassionant per algunes de les resistències del segle XX, que ens evoca inevitablement a tornar al present, de fet, sense haver-lo abandonat mai del tot.

Joni D. és autor també de llibres com Que pagui Pujol: Una crònica punk de la Barcelona dels 80 i Grups Autònoms: Una crònica armada de la tansició democràtica.


La presentació començarà a les 19h.

 

Participació