moviments socials

Darrera concentració de l'any del Moviment per unes Pensions Dignes

La concentració ha servit per posar en valor la tasca dels darrers mesos

per RubiTV.cat, 18 de desembre de 2018 a les 19:23 |
El Moviment per unes Pensions Dignes es concentra cada dimarts | Carla Serra
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Moviment per unes Pensions Dignes ha realitzat avui la seva darrera concentració abans d’acabar l’any 2018. Una concentració que s’ha iniciat amb un minut de silenci en memòria de la professora Laura Luelmo.

La concentració ha servit, a més, per fer una valoració de tot allò que s’ha aconseguit en els darrers deu mesos de mobilitzacions a la ciutat, i s’ha destacat que el moviment de pensionistes i jubilats ha acabat confluint amb altres lluites de la ciutat, com la lluita per la sanitat o el sindicat del lloguer, i també amb el col·lectiu de Bombers o els col·lectius feministes en la lluita contra la violència masclista.


Així mateix, s’ha remarcat la necessitat de continuar tenint present la plataforma reivindicativa de la pensió mínima de 1.080€, del blindatge de les pensions en la Constitució, o de l’increment de les pensions segons l’IPC, i la retirada de les reformes laborals de 2011 i 2013.

Moltes d’aquestes reclamacions són promeses efectuades per l’actual president del Govern, Pedro Sànchez, tal com recorda el Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí.

A la concentració ha intervingut la Plataforma Rubí Sanitat, que ha interpel·lat l’alcaldessa en relació al servei de pediatria. L’alcaldessa ha recordat que aquesta qüestió no depèn de l’Ajuntament sinó de l’Institut Català de la Salut, i que per tant el consistori no pot fer res més que reclamar-ho.

Finalment, s’ha acordat treballar per realitzar una manifestació a finals de febrer, que coincidiria amb la celebració de l’any de mobilitzacions del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí.


La propera convocatòria serà el dia 15 de gener, a les 10.30h, davant de l’Ajuntament.

 

Participació