Així serà la Festa Major de Rubí 2021

Més de vuitanta activitats per celebrar el retrobament de la ciutadania

Ana María Martínez i Moisés Rodríguez presenten la programació de la Festa Major 2021
Ana María Martínez i Moisés Rodríguez presenten la programació de la Festa Major 2021 | Localpres
Marta Casas
18 de juny del 2021
Actualitzat a les 8:40h
L'Ajuntament de Rubí ja té a punt la programació de la Festa Major d'enguany, una celebració molt esperada després que la pandèmia obligués a suspendre l'edició de l'any passat i celebrar la festivitat de Sant Pere en petit format. Aquest 2021 la festa també estarà condicionada per la situació sanitària, i hi haurà una programació reduïda, amb una vuitantena d'activitats.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que han plantejat la festa com una "benvinguda a una nova etapa que d'alguna manera ens acosta a la normalitat", i ha remarcat que, tot i que serà una "edició especial", conservarà "bona part de l'essència de Sant Pere".

Totes les activitats de la Festa Major es faran en espais delimitats amb control d'accés i aforaments limitats, i caldrà reservar entrada prèviament. Les mesures de seguretat seran les que marquen els actuals requeriments, i es recordaran a cadascun dels recintes: públic assegut, distàncies de seguretat, dispensadors de gel hidroalcohòlic i entrades i sortides esglaonades, entre d'altres.

L'organització d'una Festa Major en aquest context era un repte difícil, i per això l'alcaldessa ha volgut agrair "l'enorme esforç dels serveis municipals per preparar la programació", que amb totes les dificultats acabarà oferint als veïns "la millor Festa Major possible". Aquest agraïment també ha estat per al teixit associatiu de Rubí, que han hagut d'adaptar-se a les limitacions existents per fer les seves activitats.

L'Ajuntament també ha volgut que aquesta sigui una festa de retrobament, reconeixement i homenatge que tindrà molt present les persones que ens han deixat o que han patit la Covid de manera més dura, com per exemple les directores de les residències de gent gran de Rubí, que seran les encarregades de pronunciar el pregó inaugural.

Aquest acte solemne serà tancat al públic, però es podrà seguir en directe a través del Facebook i el Youtube de l'Ajuntament de Rubí.

Activitats alterades per raons de seguretat
A més del pregó, hi ha altres activitats que no es podran celebrar o es veuran alterades per complir amb les mesures de seguretat encara vigents, com per exemple el seguici de Festa Major. Com que no es podrà fer com habitualment, s'ha organitzat una exposició de tota la imatgeria popular festiva de Rubí que es podrà visitar al Celler des del 26 de juny i fins al 4 de juliol.

Els correfocs, tabalades i passejades de gegants seran activitats estàtiques, per evitar aglomeracions al carrer, i algunes s'han hagut de suspendre per la seva alta participació, com és la Ballada de Gitanes al Carrer o el Holi Dolly Rubí Festival.

Finalment, el Piromusical serà un espectacle de focs de format més petit i no tindrà megafonia, i com l'any passat no es podrà accedir a l'espai de llançament. L'emissora municipal, Ràdio Rubí, posarà la música que acompanyarà la pirotècnia.
 

El piromusical repetirà el format de l'any passat Foto: Marta Casas


Tots els espais de la Festa Major
Com el Festival Rrandom, tots els espectacles es faran en espais delimitats per poder controlar l'accés i col·locar les localitats a una distància de seguretat. Així, les activitats programades pel servei Rubí Jove, les actuacions de jazz i blues i els concerts que enguany se celebraran a l'Arborètum del Castell.

Aquest espai, rebatejat com a Artboretum, tindrà food trucks, acollirà els concerts d'artistes locals com Sergi Estella, Roger Margarit, Andrea Mir, Joa Lwest i Golconda, i també s'hi instal·laran un mercat de moda, art i gastronomia.

Com accedir a les activitats de la Festa Major de Rubí?
Les entrades o inscripcions per a les diverses propostes de Festa Major 2021 ja es troben disponibles, principalment a través de la plataforma Koobin - en els casos que s'hagin de reservar per altres canals, s'indicarà a la programació.

Dilluns s'obrirà el Punt d'Informació a la plaça del Doctor Pearson, on es podrà consultar tota la programació i gestionar la reserva de localitats de forma presencial. 

A més, del 25 al 28 de juny s'ubicarà, al costat d'aquest Punt d'Informació, un punt d'atenció i prevenció d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques, que es completarà amb un equip d'informadores itinerant que pugui donar resposta a quaslevol situació que es pugui produir.