S'inicien les enquestes del Protocol contra les violències sexuals a espais d'oci

Són 15 preguntes sobre la percepció de violència que tenen els i les joves, les situacions d'agressió que han viscut o presenciat i en quin context s'han produït

Una taula informativa d'un punt lila
Una taula informativa d'un punt lila | Localpres
Redacció
18 de juny del 2021
Aquesta setmana s'han iniciat les enquestes en el marc de l'elaboració del Protocol davant les violències sexuals en espais públics d'oci, un qüestionari adreçat a joves d'entre 12 i 29 anys de Rubí que es pot respondre en línia. En aquesta primera fase de recollida d'informació també es faran dues formacions.

Són 15 preguntes sobre la percepció de violència que tenen els i les joves, les situacions d'agressió que han viscut o presenciat i en quin context s'han produït.

Aquest protocol servirà per definir la resposta del municipi davant d'una situació de violència sexual en espais públics d'oci i festes per garantir la prevenció, l'atenció i la recuperació de les persones en situació de violència masclista i/o LGTBIfòbica o en risc de trobar-s'hi, i així generar espais d'oci nocturn segurs.

A través d'aquest document es crearà una estructura estable dels agents que intervenen davant d'aquestes situacions i es capacitarà els agents del territori per prevenir les violències masclistes. Alhora també es pretén empoderar les dones i el col·lectiu LGTBI en la utilització dels espais públics d'oci.

Tot i que els serveis encarregats de l'elaboració i implementació del protocol són Joventut i Igualtat, es treballarà de manera transversal amb tots els serveis municipals. Tot el procés compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.