Incendi en una indústria de reciclatge de ferralla a Castellbisbal

Els Bombers hi van treballar durant tot el dia, i el foc ja està estabilitzat | No hi ha hagut ferits ni danys estructurals

Va generar una gran columna de fum visible des de diversos municipis, també Rubí
Va generar una gran columna de fum visible des de diversos municipis, també Rubí | Bombers
Marta Casas
20 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:02h

Els Bombers han treballat aquest dissabte en un incendi d'una indústria de reciclatge a Castellbisbal, que va començar a les 5.43h de la matinada i va requerir l'activació de 24 dotacions, afectant una pila de ferralla de cotxes i altres elements situats al pati del recinte. Tot i que en el moment del foc hi havia vuit treballadors, tots han pogut sortir en perfecte estat de salut. La nau industrial tampoc ha patit danys de consideració en l'estructura.

Prop de la pila de ferralla en flames hi havia un dipòsit de reciclatge de combustible i una màquina multifragmentadora, i els Bombers s'han centrat a evitar que el foc arribés a aquests dos elements, a més de rebaixar la intensitat de les flames i fragmentar el volum del material que cremava. L'altre objectiu va ser evitar afectacions en una empresa química molt propera a la nau, als responsables de la qual se'ls va demanar baixar la producció i mantenir els sistemes d'extinció d'incendis pressuritzats i actius.

Per la seva banda, Protecció Civil va recomanar tancar portes i finestres als municipis de Sant Andreu de la Barca, Pallejà, el Papiol i Molins de Rei per les molèsties pel fum, ja que es va generar una gran columna, que també va ser visible durant bona part del dia a Rubí.

Un cop es va poder estabilitzar l'incendi, els Bombers van remullar la zona cremada amb l'ajuda de la maquinària pesant que va oferir la mateixa empresa, i a refredar la zona connectada amb la part de la indústria on hi havia aquesta maquinària.
 

Els Bombers treballen en l'extinció de l'incendi a una ferrovellera de Castellbisbal Foto: Bombers de la Generalitat/ACN


La gran quantitat de recursos destinats a aquest incendi industrial va fer que els responsables establissin un parc flotant: dues dotacions es mantenien presents a l'indret del sinistre, però expressament reservades per a respondre a qualsevol altra emergència qu pogués sorgir simultàniament.

Al lloc de l'incendi també s'hi van desplaçar dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), efectius de la Policia Local de Castellbisbal, dels Mossos d'Esquadra i de Protecció Civil.

Un cop estabilitzat el foc, els Bombers han treballat durant la nit removent la pila de ferralla per tal d'apagar-la del tot.