«És molt rellevant tenir dos equips a la Divisió d'Honor, i la ciutat ho hauria de valorar»

Entrevistem l'entrenador de l'absolut masculí de waterpolo del CN Rubí, Rui Tiago, amb motiu de l'ascens de l'equip a la màxima categoria estatal

Dani Gómez i Rui Tiago a les instal·lacions del CN Rubí
Dani Gómez i Rui Tiago a les instal·lacions del CN Rubí | Marta Casas
23 de juny del 2021
Actualitzat el 02 de juliol a les 7:13h
- En primer lloc, felicitats per l'ascens a Divisió d'Honor. Com us sentiu?

- Ha estat un repte molt important. Durant tot l'any hem estat al capdamunt de Primera Nacional, però guanyar un equip de Divisió d'Honor és la primera vegada a la història que passa, i els partits han estat una fita molt bonica. Ara comporta una gran responsabilitat, perquè el nivell de cara a la temporada que ve és molt elevat. Estem molt feliços perquè és un moment molt bonic que hem tingut la sort de viure.

- Quin ha estat el secret?

- L'any ha estat molt complicat per tots, per les limitacions que hem tingut - a totes les categories -, i crec que el secret ha estat comptar amb un grup molt unit, que venien a entrenar i a gaudir, i que són autèntics amics entre ells. Crec que aquesta ha estat la principal clau de l'èxit.

- L'última vegada que vau guanyar l'ascens vau renunciar a la plaça de la Divisió d'Honor. Per què aquest cop sí?

- Eren situacions diferents. Primer, perquè els motius de l'ascens eren per la renúncia d'un altre club o perquè quedàvem segons i disputàvem la fase d'ascens amb el penúltim de la Divisió d'Honor. Per la situació econòmica, el club va decidir que no era el moment. El canvi respecte a aquest any és que els jugadors, a través del seu treball, han demostrat i han fet una certa "pressió" perquè no se'ls prengués aquest somni de disputar la Divisió d'Honor. La majoria dels jugadors no han jugat mai a la Divisió d'Honor, són molt joves, i han fet força perquè se'ls doni aquesta oportunitat.

- Tot i això, continuareu sense poder disputar els partits a la Divisió d'Honor perquè les mides de la piscina de Rubí no són les reglamentàries per aquesta categoria.

- Clar, aquest és el gran hàndicap, i comporta moltes coses per a nosaltres, perquè no podem jugar a Rubí però tampoc podem entrenar cada dia a Molins. A més, com a club, perdem el públic potencial que tindríem si totes les categories ens puguessin venir a veure jugar. Crec que és un punt que com a club, i com a ciutat, hauríem de plantejar-nos poder tenir una piscina en condicions, és quelcom socialment important i que crec que s'haurien de mirar per resoldre-ho.
 

La piscina del CN Rubí no té les mides reglamentàries per la Divisió d'Honor masculina Foto: Marta Casas


- Creieu que aquesta fita mereix que es faci una piscina amb les dimensions reglamentàries?

- No només seria per aquest equip, les noies, per exemple, també juguen a la Divisió d'Honor, tot i que elles sí que poden fer servir la piscina del club per les dimensions. Però totes les categories, els nens que comencen, podrien veure jugar els grans equips de waterpolo de referència a Rubí, i seria molt important per al club. Jo no sóc de Rubí, i abans de venir vaig conèixer la ciutat pel waterpolo. És molt rellevant tenir dos equips a la Divisió d'Honor, i crec que la ciutat ho hauria de valorar més.

- Parlem de l'equip. Continuarà la mateixa plantilla, o hi haurà canvis?

- Tindrem una baixa important, en David Carrasco, que és un dels jugadors "franquícia" però se'n va a jugar als Estats Units. De fet, la Covid-19 ens ha ajudat una mica en que es quedés aquest any a jugar amb nosaltres (riu). Intentarem fitxar un jugador, però mantindrem tota la plantilla. Crec que s'ho mereixen, ja que han guanyat, tenir aquesta oportunitat de gaudir de la Divisió d'Honor.

- Quins objectius us plantegeu de cara a la temporada vinent?

- Hem de ser molt clars: el nivell és altíssim. Per tant, el primer objectiu és mantenir la categoria, si ho aconseguim ja serà una cosa extraordinària que haurà aconseguit el club i aquesta estructura. Per exemple, el Sant Feliu - el rival a qui van derrotar per aconseguir l'ascens - també va guanyar tots els partits de Primera i després només va poder guanyar un partit a la Divisió d'Honor. I és que el nivell augmenta moltíssim, ens enfrontarem a alguns dels millors equips d'Europa i alguns dels millors jugadors del món.

N'hem de ser conscients i procurar gaudir-ne, mantenir aquesta bona sintonia entre els jugadors i aprofitar l'ocasió per, d'alguna manera, tornar-nos més professionals.