El Mercat Municipal estrena el punt de venda «El Mercat a casa»

Els divendres d'estiu, l'Associació d'Adjudicataris convida els seus clients a un gelat

Dues places d'aparcament reservades per a recollir comandes al Mercat
Dues places d'aparcament reservades per a recollir comandes al Mercat | Marta Casas
01 de juliol del 2021
Aquest matí s'ha presentat una nova eina de venda en línia al Mercat Municipal de Rubí, a través de la nova pàgina web www.mercatderubi.cat. Una nova fórmula de venda que consolida el Mercat com a equipament comercial de referència a la ciutat, i que comptarà amb la participació de 14 parades.

La proposta El Mercat a casa funcionarà de manera molt senzilla: el comprador tria els productes de cadascuna de les parades, i fa un pagament únic de tota la cistella de la compra. La comanda arribarà a casa del client en 24 hores - o el dia que ho demani.

També hi haurà l'opció de recollir-la al mateix Mercat, utilitzant el nou punt Click & Collect que s'ha instal·lat a l'accés a l'equipament pel carrer de Cal Gerrer: són dues places d'aparcament reservades per a les persones que hagin comprat per Internet escollint l'opció de recollir la comanda a l'equipament.

Les parades que, per ara, formen part d'aquest projecte, són les cansaladeries Casas, Páez, Nati-Àngels i Nati-Rafa; la fruiteria Arnau, l'herboristeria dietètica Majó, la carnisseria JuanMa, Lo Salat, les peixateries Guirao i Toni Ortiz, i les pollastreries Beli i Roura. Aviat s'hi sumaran les cansaladeries Aluju i Oliva. Tots els paradistes han rebut aquest matí el distintiu que els acredita com a participants a El Mercat a casa.

L'alcaldessa entrega el distintiu als paradistes Foto: Localpres


"Rubí s'estima molt el seu Mercat Municipal, forma part de la nostra identitat i la nostra història", ha declarat l'alcaldessa, Ana María Martínez, durant la presentació de la nova proposta, un nou servei que s'adapta a les "noves maneres de comprar i de consumir", assegurant així que sigui "un equipament amb molt de futur".

Per la seva banda, el regidor de Comerç, Moisés Rodríguez, ha manifestat que amb la venda en línia s'uneix "el millor de la tradició del Mercat: la qualitat del seu producte, la confiança entre la clientela i els paradistes i el seu bon preu amb els nous hàbits de consum i de compra".

La Font del Ferro, encarregada de la distribució de la venda en línia
El Mercat a casa no només és un avenç per apropar-se a noves formes de consum, sinó que també té una vessant inclusiva, ja que la distribució de la venda en línia s'ha encarregat a la Font del Ferro i el seu nou servei de Distribució d'Última Milla (DUM).

Una amplació de serveis a la Finca que, com ha dit Ana María Martínez, la farà "encara més visible a la ciutadania i oferirà més opcions d'inserció laboral per a persones amb diversitat funcional o en risc de vulnerabilitat".

La Font del Ferro s'ocuparà de tot el que té a veure amb la distribució i l'emmagatzematge dels productes. El nou servei DUM ja ha significat la contractació de dues persones, a més d'un coordinador, com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer. Les plantes de la Finca, a més, també es podran comprar a través de la web d'El Mercat a casa.

Les entregues es faran o bé a peu o bé amb una furgoneta 100% elèctrica, amb la qual cosa el servei serà completament sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Per aquesta tasca, Font del Ferro ha formalitzat una aliança amb una empresa de paqueteria basca, Koiki, especialitzada en útlima milla sostenible i inclusiva, posant a disposició el repartiment dels seus paquets de comerç electrònic a distribuir al llarg de l'illa de vianants; mentre que Koiki, i també SEUR, facilitaran les aplicacions tecnològiques per dur a terme el servei a Rubí.
 
Els divendres d'estiu, l'Associació d'Adjudicataris convida els seus clients a un gelat

L'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal ha posat en marxa la seva campanya d'estiu, i totes les tardes - de 16 a 20h - de divendres dels mesos de juliol i agost oferirà gelats als tots els clients que presentin dos tiquets de la compra segellats a qualsevol de les parades.

Els gelats - un per persona cada dia - es podran recollir als bars de l'equipament, el Bar Manel i Alma de Cafè.

Els horaris del Mercat durant l'estiu es mantindran igual que la resta de l'any amb una excepció: els dijous a la tarda, l'equipament romandrà tancat.

De les múltiples campanyes de fidelització de clients del Mercat, encara segueix en marxa la iniciativa Lletres del Mercat, un premi literari impulsat per l'Associació d'Adjudicataris, i que durarà fins al mes d'octubre. Per altra banda, ahir mateix es va acabar el termini per participar en el sorteig de deu robots de cuina.