«La doctrina de las pelotas asesinas», d'Ales Payá, guanyador dels tercers Premis Arkam

Un curt sobre la violència dels agents antiavalots en el seu ús de les pilotes de goma

Ales Payá, guanyador dels tercers Premis Arkam
Ales Payá, guanyador dels tercers Premis Arkam | Marta Casas
09 de juliol del 2021
Ales Payá (Barberà del Vallès) va ser el guanyador de la tercera edició dels Premis Arkam, per a projectes audiovisuals del Vallès Occidental i l'Oriental que es van atorgar ahir al vespre a Rubí en el marc del festival Infest, que arrencarà aquest vespre.

El jurat dels "Oscars del Vallès" van seleccionar La doctrina de las pelotas asesinas, un curt d'animació sobre la violència de les unitats d'antiavalots de la Polica Nacional que és una paròdia de fets reals, denunciats pel Sindicat Unificat de Policia en una carta dirigida al Ministeri de l'Interior el novembre de 2012.

Així, el curt explica com un grup d'agents desenvolupen noves pràctiques a l'hora de disparar les pilotes de goma quan hi ha avalots, "una pràctica de reciclatge que per a molts suposarà un abans i un després en la seva carrera policial". Segons explica Payá, el curt és resultat d'una investigació que pretén trobar explicacions davant de tants casos de ferits greus en manifestacions quan els agents de diversos cossos policials fan servir les pilotes de goma.
 

Fotograma del curt guanyador dels tercers Premis Arkam Foto: YouTube