Nou triomf del waterpolo femení a Tòquio, amb protagonisme de Bea Ortiz

La de Rubí, màxima anotadora del partit, ha marcat quatre gols en moments decisius, que situen el combinat espanyol líder del grup A

Bea Ortiz després d'anotar un dels quatre gols
Bea Ortiz després d'anotar un dels quatre gols | Web/RTVE Play
Marta Casas
26 de juliol del 2021
La selecció espanyola femenina de waterpolo ha aconseguit aquest migdia la seva segona victòria als Jocs Olímpics de Tòquio, davant del Canadà, en un partit que ha estat molt més disputat que el de debut, on van passar per sobre de la selecció de Sud-àfrica (29-4). Les espanyoles se situen ara líders del grup A.

El resultat d'avui ha estat molt més ajustat (14-10), i és que tot el partit ha estat molt igualat; de fet, Espanya ha començat perdent i durant molts minuts el marcador ha estat d'empat. La reacció de la selecció espanyola al 0-2 inicial l'han protagonitzat Bea Ortiz, amb dos gols, i Judith Forca i Maica García.

Després d'un segon quart molt igualat, amb només tres gols que situaven el marcador 6-5 gràcies a dues dianes d'Anni Espar, tornava a aparèixer Bea Ortiz, que amb un altre gol sumat als de Roser Tarragó i la seva companya del CN Terrassa, Paula Leitón, col·locaven les espanyoles amb dos d'avantatge per primera vegada en tot el partit (9-7).

Ja en l'últim quart, ha estat novament Ortiz l'encarregada de sentenciar el partit amb el 12-9, després de dianes de Roser Tarragó i Maica García i les rèpliques de les canadenques. Els minuts finals encara han donat per més gols, entre ells un de Paula Leitón.

La jove Elena Ruiz també ha disputat uns minuts del partit, però no ha estat encertada en els tres llançaments que ha fet.

Continua la mala ratxa de l'hoquei herba
La selecció espanyola femenina d'hoquei herba, amb Xantal Giné com a jugadora reserva, han tornat a perdre aquest migdia davant de la selecció d'Argentina, per 3-0.