Nova edició del grup de compra agregada d'energia a Rubí

Actualment, el grup està format per 62 empreses, que estalvien un 16% de mitjana en la factura elèctrica

Empreses de Rubí
Empreses de Rubí | Ajuntament de Rubí
Marta Casas
28 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:47h
Arriba una nova edició, la quarta, del grup de compra agregada d'energia a Rubí, impulsada pel projecte Rubí Brilla. Des del 2018, ja són 62 les empreses que s'han beneficiat d'aquesta iniciativa, i es continuen buscant firmes per sumar-se a la proposta.

Així, les empreses participants compren energia de forma conjunta i així estalvien costos i milloren la seva competitivitat. L'energia és la segona despesa més important de les empreses, després dels recursos humans, i a través de la compra agregada estalvien una mitjana d'un 16% en la factura elèctrica.

A Rubí, la indústria representa un 54% del consum energètic de la ciutat, amb 5.000 milions de kWh anuals. El grup de compra agregada d'energia gestiona, actualment, un volum de més de 20 GWh i 82 punts de subministrament, dividits en quatre lots d'alta i baixa tensió. Tots els lots tenen la possibilitat de contractar preus fixos o de mercat.

Com més grups participin en el grup de compra, millor preu es podrà aconseguir en les licitacions, i també les condicions contractuals. A més, l'energia és 100% d'origen renovable, i des de l'Ajuntament reben assessorament per a la implementació de l'autoconsum solar.

Per tal de participar d'aquesta iniciativa, les companyies de Rubí es poden adreçar al Rubí Brilla a través del correu electrònic rubi_brilla@ajrubi.cat o bé trucant al telèfon 620 89 25 75.