subministrament elèctric

Endesa substitueix un centre de transformació a Rubí incorporant millores tecnològiques

Aquest canvi permetrà millorar el servei a 1.700 clients del municipi, i també de Castellbisbal i El Papiol

per Marta Casas, Rubí | 17 d'agost de 2021 a les 12:42 |
El nou centre de transformació d'Endesa a Rubí | Endesa
Endesa ha acabat els treballs de reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Rubí, que permetrà incrementar "la qualitat i la continuïtat del subministrament" a més de 1.700 clients de Rubí, Castellbisbal i El Papiol, com ha informat l'empresa en un comunicat. 

L'actuació ha comptat amb una inversió de 30.000 euros, i ha consistit a construir un nou centre de transformació al Polígon Industrial Rubí Sud, concretament a l'avinguda Gaudí. Aquest centre s'ha col·locat a uns quants metres d'on hi havia l'anterior, en uns terrenys que són propietat de l'empresa Plásticos Tecnológicos, amb qui s'han acordat els treballs de substitució. Endesa també s'ha encarregat d'enderrocar l'antiga estació transformadora, reconstruir el mur i fer un tancament exterior.


Aquest nou centre de transformació compta amb les últimes tecnologies: cabines d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants, que tenen una major capacitat d'extinció en cas d'incident; un equip d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra que evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidència.

El canvi permetrà reforçar el servei a clients del Polígon Industrial Rubí Sud, a indústries de Can Jardí i del Polígon Industrial de Santa Rita de Castellbisbal, i també a clients residencials d'El Papiol. L'actuació forma part del pla d'inversions de la companyia a la comarca amb l'objectiu de dotar la infraestructura elèctrica amb els darrers avenços i millores tecnològiques


Aquesta actuació forma part del pla d’inversió de la Companyia a la comarca i té l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecfunnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients, ja que es dona una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

 

Participació