OPINIÓ

Millorem les polítiques LGTBIQ+ a Rubí 

"Veïns per Rubí sempre estarà del costat de tots els rubinencs i rubinenques, sigui quina sigui la seva procedència, idioma o particularitat personal"

per Cristian Ruiz , 18 de maig de 2019 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tot i trobar‐nos en ple segle XXI i que és innegable que la societat ha avançat, també és cert que la feina per fer en matèria LGTBIQ+ encara és molta. Els drets de les persones que formem part  d’aquest col∙lectiu han anat avançant en la bona direcció, però no cal abaixar la guàrdia, ja que són  moltes les agressions de tots tipus (físiques, psicològiques…) que persones LGTBIQ+, especialment  les transsexuals, han de patir en el seu dia a dia, i abaixar la guàrdia significa perdre cada dia una  mica de tots aquests drets que ens ajuden, no a ser tractats d’una manera més favorable, sinó a ser tractats igual a la resta de la societat, que és l’únic objectiu que tenim el col∙lectiu LGTBIQ+: tenir les mateixes oportunitats.

A Rubí, per desgràcia, aquest problema ho hem patit de molt a prop. Tot i així és evident que les polítiques municipals fetes en aquest sentit han sigut insuficients. Fer polítiques en pro dels drets LGTBIQ+ no és penjar la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana de l’ajuntament el dia de  “l’orgull”, ni aprofitar que aquest esdeveniment coincideix amb la Festa Major per a fer una “carrera de tacons” o de perruques, que si bé és molt divertit, poc aporta a aquest col∙lectiu la resta de l’any.


Trobar informació respecte a les polítiques LGTBIQ+ a la web de l’Ajuntament és una utopia. Les qüestions en matèria de LGTBIQ+ han estat relegades a la regidoria de Serveis Socials i ni tan sols  trobem instruccions sobre que fer si alguna persona és agredida per qüestions de diversitat sexual i  sentimental.

Fer polítiques en la bona direcció en aquest àmbit és ser més valent. Per aquest motiu des de Veïns  per Rubí apostem per crear la regidoria LGTBIQ+. No estem inventant res de nou, ajuntaments del  nostre voltant com Terrassa ja la tenen, perquè la feina a fer és molt gran. Aquesta regidoria haurà  de treballar colze amb colze amb d’altres com la d’esport, cultura, educació i per descomptat amb la  de serveis socials, però ha de tenir entitat pròpia perquè la lgtbiqfòbia s’ha de combatre activament,  educant en tots els àmbits de la societat i això no s’aconsegueix relegant les tasques LGTBIQ+ de  manera residual a una altra regidoria. 


Que Rubí encara no formi part de la Xarxa de Municipis LGTBI, fundada a Terrassa i de la qual formen part ja 28 Ajuntaments ens sembla una anomalia i apostem per incloure la nostra ciutat en aquesta xarxa de municipis per treballar conjuntament contra la lgtbiqfòbia, compartir recursos i coneixements amb la resta dels municipis que en formen part.

Hem de fomentar a la nostra ciutat un pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d’Identitat de  Gènere (DASIG) que inclogui totes les entitats culturals, educatives, esportives, etc., de la ciutat i per  això crearem la Taula per a la redacció d’aquest pacte que inclogui 3 compromisos per part de les  nostres entitats i associacions:
1. Fomentar el respecte a la diversitat sexual i d’identitat de gènere
2. Reaccionar davant actes de lgtbiqfòbia
3. Facilitar el dret a la llibertat i la igualtat respectant la diversitat i garantint una activitat  continuada al llarg de cada any

I finalment, també de la mà d’aquesta nova regidoria naixerà a la nostra ciutat, si Veïns per Rubí està al capdavant del consistori el proper mandat, el Servei d'Atenció Integral (SAI): una prestació de  qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir  discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. 

Perquè a VR estem convençuts que a Rubí hi cabem tots. Som una ciutat diversa en molts àmbits, també en aquest sentit i per això s’ha de donar visibilitat a una realitat i buscar solucions a  problemes que necessiten un Ajuntament seriós i disposat a treballar.

Veïns per Rubí sempre estarà del costat de tots els rubinencs i rubinenques, sigui quina sigui la seva procedència, idioma o particularitat personal. Rubí som totes i tots.

I a nivell personal, com a membre del col∙lectiu LGTBIQ+ sempre em trobareu al vostre costat i podeu contactar amb mi si ho necessiteu.  

 

Participació