OPINIÓ

Si no canvien, que deixin pas!

"Les estratègies polítiques dels líders del procés independentista han fracassat, però el que no ha fracassat és l’anhel del sobiranisme republicà"

per Jordi Joan Garcia , 23 de maig de 2019 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les estratègies polítiques dels líders del procés independentista han fracassat, i cal que tothom ho admeti. Només cal veure les situacions d’exili i presó dels seus líders, i les picabaralles i tripijocs entre ells.

Però el que no ha fracassat és l’anhel del sobiranisme republicà, els valors del qual cada cop són més reclamats des de més enllà dels sectors independentistes, sobretot veient la involució dels governs de l'estat cap a posicions repressores i mancades de voluntat real de diàleg, i la connivència cada cop més descarada dels partits d'obediència estatal cap al més ranci nacionalisme espanyol i cap als valors de l'extrema dreta.


Ara els independentistes de Rubí tenen la possibilitat de donar suport decidit a una candidatura nova a Rubí, dins del moviment Primàries Catalunya, promogut inicialment per l’ANC, com a mitjà per a demostrar als polítics anteriors que és el moment de fer passos definitius cap a la República. Tots els regidors que obtindrà aquesta candidatura estan compromesos a fer-los, arrossegant als partits que han fracassat fins ara. Pel que hem vist i veiem, no semblen voler avançar decisivament cap a la República, sinó defensar les posicions que més beneficien als seus interessos corporativistes.

No és tolerable que, a aquesta distància del 1-O i veient com va el judici a Madrid, els partits independentistes no vulguin anar, tots a una, cap a on la gent del carrer, la ciutadania independentista, té clar que vol anar: cap a l’establiment de la República per a poder ser lliures i solidaris socialment.


La implantació dels valors republicans donant el poder directe als ciutadans, com propugna la candidatura de RUBÍ REPUBLICANA - Primàries Catalunya, ha de ser la primera passa, des dels municipis, per a empènyer els partits a canviar, o a deixar pas.

 

Participació