Rubí celebrarà Els Tres Tombs aquest cap de setmana

Jaume Font serà el banderer d'enguany, i Laura i Esteve Font, els cordonistes

La Rua dels Tres Tombs
La Rua dels Tres Tombs | Marta Casas
Redacció
25 de gener del 2023
Actualitzat el 27 de gener a les 11:00h
Rubí tornarà a viure una celebració de la festa de Sant Antoni Abat en les dates habituals, i amb totes les activitats, sense cap mena de restricció de la pandèmia. Així, les festes arrencaran el divendres, 27 de gener, amb una eucaristia en honor al Sant a l'església de Sant Pere (20h), i tot seguit la carpa de la plaça Doctor Guardiet acollirà una actuació de l'Esbart Dansaire de Rubí.

Dissabte, a les 8.45h es farà la plantada de la bandera al balcó de l'Ajuntament de Rubí, i ja a la tarda (18h), el banderer i i els cordonistes d'aquest any, Jaume Font i Laura i Esteve Font, recorreran el centre del poble en cercavila, des de la carpa de la plaça Doctor Guardiet fins a l'Ajuntament, on seran rebuts per les autoritats. I a la nit (22.45h), la celebració es tancarà amb un gran ball a càrrec de l'Orquestra Internacional La Selvatana.

Diumenge arribarà una de les activitats més esperades: la Rua dels Tres Tombs. Les activitats arrencaran al matí (8h) amb l'esmorzar del traginer, a les instal·lacions de la Unió de Petanca Les Torres - Rubí 2000. A partir de les 10h hi haurà una cercavila pels carrers del centre, als voltants de la plaça Catalunya, on hi haurà instal·lat un mercadal durant tot el matí, i a les 12.30h s'iniciarà la rua, que sortirà des de davant del Rubí Forma

Els carruatges, genets i bandes sortiran de l'espai d'aparcament del Rubí Forma i recorreran la rambleta Joan Miró, el passeig de Les Torres, l'avinguda Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol i Cervantes, l'avinguda Barcelona, el passeig Francesc Macià, la plaça de Catalunya - punt on rebran la benedicció per part de mossèn Joaquim -, els carrers Rafael de Casanovas, Prat de la Riba i Cadmo, el passeig Pau Claris, els carrers Doctor Robert i Maximí Fornés, la plaça Pere Esmendia, i els carrers Doctor Turró, Colom i Historiador Serra per arribar novament a la rambleta de Joan Miró i l'aparcament del Rubí Forma.

A les 19h, la festa clourà amb una actuació de la Cobla Contemporània i els dansaires de l'Escola de Sardanes Flor de Neu.

Afectacions al trànsit
A la rambleta Joan Miró no es podrà entrar a la rotonda interior del Rubí Forma fins les 18 h, i quedarà anul·lada la parada Rubí Forma (costat OAC). Fins les 11 h es podrà entrar pel carrer Historiador Serra fins la parada Rubí Forma. D’11 a 16 h quedarà tallat i no es podrà accedir a aquesta parada.

Pel que fa al passeig de les Torres – avinguda de Can Cabanyes i al passeig del Ferrocarril, quedarà tallat aproximadament de 12.30 a 13.30 h pel pas de la rua.