Unes 2.500 persones fan pinya per celebrar el mig segle dels Castellers de Barcelona

La Diada de les Colles Filloles va reunir les dinou colles apadrinades per la colla degana de la capital catalana

Els Castellers de Rubí participen a la Diada de Colles Filloles dels Castellers de Barcelona
Els Castellers de Rubí participen a la Diada de Colles Filloles dels Castellers de Barcelona | Castellers de Rubí
Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat el 21 de març a les 9:22h
Ahir al migdia, els Castellers de Barcelona van celebrar la seva Diada de Colles Filloles, que dona el tret de sortida a la celebració del cinquentenari de la colla degana de la capital catalana.

La macrotrobada de colles castelleres, que es va celebrar a l'antiga fàbrica Estrella Damm, va aplegar unes 2.500 persones, amb colles de tots els punts del territori que han estat apadrinades pels Castellers de Barcelona, entre els quals hi ha els Castellers de Rubí. Els rubinencs van realitzar un pilar de 4, un 3 de 6 i dos pilars de 4, i dos intents desmuntats de 3 de 6 i de 3 de 6 amb l'agulla. Al llarg de la Diada, van rebre l'ajuda de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

Jaume Montolio, cap de colla dels amfitrions, va remarcar la importància d'una cita on l'important no eren els castells, sinó el fet de reunir-se. Malgrat això, els Castellers de Barcelona van sorprendre amb un 5 de 7 íntegrament femení.

En total hi havia dinou colles, entre elles, la de Rubí: els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa, els Vailets de Gelida, els Castellers de Cornellà, els Xics de Granollers, els Castellers de Sants, els de Lleida, els Capgrossos de Mataró, els de Sant Cugat, el de Figueres, els del Riberal, els de Cerdanyola, els Nyerros de la Plana, els Encantats de Begues, els Castellers del Prat, els de Sarrià, els de la Sagrada Família i els de Sidney. Aquests darrers, en trobar-se a Austràlia, hi han participat a través d'una connexió en directe.

També hi ha assistit alguns membres dels Castellers de la Roca, colla fillola dels vermells però que es va dissoldre l'any 1980. La colla degana de Barcelona ha volgut homenatjar-les a totes elles, abans de l'inici, amb un petit obsequi.

La diada no va comptar amb les tradicionals rondes, sinó que durant una hora i mitja totes les colles van anar carregant i descarregant simultàniament els diversos castells, i en acabat totes les colles van dinar plegades i van gaudir d'un concert al mateix recinte.

Actes per celebrar els 50 anys

Els Castellers de Barcelona tenen programats molts actes durant aquesta temporada per celebrar els 50 anys de castells a la ciutat de Barcelona.

El 8 de juny, el dia del seu Aniversari faran la tradicional diada de celebració anual. Enguany serà amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls.

També tenen programada la publicació d'un llibre, de dos documentals i la celebració d'un concurs fotogràfic.