1 de 10

Així ha estat l'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya a Rubí

per Marta Casas,
Partits polítics i entitats de la ciutat, més d'una trentena, han participat aquest dilluns, 11 de setembre, en la tradicional ofrena floral a l'escultura Dempeus! per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

L'acte ha començat amb l'ofrena floral institucional, que representa l'Ajuntament i els partits polítics amb representació - PSC, ERC, Veïns per Rubí, l'AUP i En Comú Podem; ja que Vox i PP no hi han assistit -, i cadascun dels partits ha fet la seva pròpia ofrena - també Junts, tot i no tenir representació al ple municipal, hi ha participat. A continuació ha estat el torn de les entitats de diversos àmbits: la Sindicatura de Greuges de la ciutat, les Joventuts Socialistes de Catalunya de Rubí, el Jovent Republicà de Rubí, els Castellers de Rubí, l’Escola de Sardanes Flor de Neu, el Foment de la Sardana, l’Obrador Coral, l’Associació de Gent Gran de Rubí i el seu Entorn, el Consell Consultiu de la Gent Gran, l’Assemblea Nacional Catalana de Rubí, Òmnium Cultural Rubí, l’Aula d'Extensió Universitària de Rubí, Comissions Obreres, AVAN, la CECAR, el Club Natació Rubí, la Penya Blaugrana Ramon Llorenç, la Unió Esportiva Rubí, l’Olímpic de Can Fatjó, el Centre d’Estudis Rubinencs, l’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal, la Colla de Geganters de Rubí, el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, l’Agrupació Rubinenca d’Escacs i el Centre Excursionista de Rubí.

Després de l'ofrena, la Unió Rubinenca i l'Obrador Coral han interpretat Som catalans! i Els segadors; els Castellers de Rubí han fet un pilar d'homenatge i l'Escola de Sardanes Flor de Neu ha fet una sardana d'exhibició, que ha donat pas a una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Principal del Llobregat, encarregada de posar música a tot el matí.
 
L'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya a Rubí | Marta Casas
L'ofrena floral de Junts | Marta Casas
Així ha quedat l'estàtua Dempeus! | Marta Casas
Les ofrenes dels partits i les entitats | Marta Casas
El ball d'homenatge de l'Esbart Dansaire de Rubí per la Diada | Marta Casas
La Societat Coral Unió Rubinenca interpreta «Els segadors» | Marta Casas
Pilar d'homenatge dels Castellers de Rubí | Marta Casas
Una sardana d'exhibició de l'Escola de Sardanes Flor de Neu | Marta Casas