Anna Tamayo presenta una exposició inspirada en l’obra de Remedios Varo

Del 9 de setembre al 31 d’octubre l'Espai Expositiu Antiga Estació acollirà la mostra organitzada per l’artista rubinenca i els alumnes del seu taller

L'artista de Rubí, Anna Tamayo
L'artista de Rubí, Anna Tamayo | Cedida
M.R.
31 d'agost del 2021
L'Espai Expositiu Antiga Estació reunirà, entre el 9 de setembre i el 31 d’octubre, una sèrie de pintures inspirades en l’obra de l’artista surrealista Remedios Varo. Organitzada per Anna Tamayo, l’exposició gratuïta “Remedios Varo, el Rubí d'abans i el d'ara” recull diversos treballs dels alumnes del seu taller.

L’artista de Rubí explica que reproduir el treball de Varo va generar certa animadversió entre els seus estudiants en un principi, però després d’hores d’estudi i la seva guia per a reproduir les pinzellades de Varo, finalment van aconseguir apropar-se al seu l’univers i van acabar apreciant-lo.

Remedios Varo va ser una pintora que va destacar pel surrealisme de les seves obres. Va néixer a Anglès, Girona, a principis del segle XX. Va ser una de les primeres dones a estudiar a la prestigiosa Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid, però l’arribada de la Segona Guerra Mundial va provocar el seu exili a Mèxic, on es va desenvolupar bona part de la seva carrera artística.