Rubí condiciona les licitacions públiques a la contractació de personal amb diversitat funcional

La primera incorporació d’aquesta clàusula social ha sigut per a un contracte del servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol Lluna i Sol, Solet

Persona en cadira de rodes
Persona en cadira de rodes | Ajuntament Rubí
M.R.
02 de setembre del 2021
L'Ajuntament de Rubí ha començat a aplicar com a condició especial d'execució als procediments de licitació de serveis públics la contractació de persones amb diversitat funcional. El contracte del servei de gestió educativa i funcionament de les escoles bressol municipals Lluna i Sol, Solet, aprovat pel Ple municipal el passat mes de maig, ha estat el primer expedient a recollir aquesta clàusula.

La Llei 9/2017, estableix l'obligació d'incloure almenys una condició especial d'execució de tipus social, mediambiental o relacionada amb la innovació en les clàusules que regulen la contractació. D’aquesta manera, el Consistori ha estat introduint en els seus contractes un d’aquests criteris, principalment de caràcter social.

D’aquesta manera, a banda de facilitar la inclusió laboral d'un col·lectiu especialment vulnerable, la mesura també comporta beneficis econòmics per a l'empresa adjudicatària, ja que pot rebre bonificacions pels costos socials de la persona treballadora.

L’Ajuntament vol seguir amb la contractació de persones amb diversitat funcional en els llocs de treball en els quals sigui possible. D’aquesta manera, des del Consistori se seguirà promocionant les clàusules socials per a seguir amb el Pla d'atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional, facilitant la seva entrada en el mercat de treball.

Yolanda Ferrer Polo, regidora de Programes Sectorials, destaca que “aquesta és una de les moltes mesures que hem d'anar aplicant de mica en mica per incidir, des de l'administració, en una ciutat més inclusiva”.