mobilitat

La nova Ordenança de Mobilitat de Rubí se sotmet a exposició pública

Es poden fer aportacions a la plataforma en línia Rubí Participa fins al 21 de setembre

per M.R., Rubí, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Senyal de velocitat a 30 km/h | Ajuntament de Rubí
L’Ajuntament sotmet a exposició pública l’avantprojecte de l’Ordenança de mobilitat de Rubí perquè la ciutadania i les entitats interessades puguin opinar i aportar idees per a millorar el projecte final. Per a participar, les propostes s’han de formular telemàticament al web Rubí Participa fins al 21 de setembre.

Aquest avantprojecte actualitza la mobilitat de Rubí per adequar-la a les noves regulacions que han sorgit en els últims anys i a les necessitats demandades per la ciutadania, d’acord amb les previsions recollides al Pla de mobilitat urbana de Rubí aprovat el 2020. L’eix central d’aquest Pla és la sostenibilitat, apostant per les noves formes de mobilitat i les energies netes, amb l’objectiu final de millorar l’espai públic i la seguretat viària.


Algunes de les mesures que recull la proposta d’Ordenança de mobilitat és la reducció de la velocitat a 30 km/h a les vies urbanes, exceptuant les que tenen dos o més carrils, la possibilitat de crear una zona de baixes emissions seguint les normatives supramunicipals; la regulació de l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) o l’impuls del vehicle compartit.

 

Participació