atur

Gràfic | L'estiu fa caure en picat les dades de l'atur a Rubí

El municipi comença el nou curs amb un total de 4.900 persones sense feina

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 10:24 |
Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN

Rubí manté l'embranzida agafada des del mes de març i torna a registrar una caiguda de l'atur per sisè mes consecutiu. L'agost ha fet caure prop d'una seixantena de persones de les llistes de l'atur; quatre dècimes menys respecte al mes de juliol. Un comportament que també s'ha pogut observar a la resta de la comarca i del país.
 

 
 

Així doncs, continua la caiguda lliure i s'inaugura el nou curs amb 4.900 persones sense feina a la ciutat, un 12,8% de la població. Una fotografia molt diferent a fa aproximadament un any, quan aleshores es va assolir el pic de la pandèmia en relació a l'atur amb 5.877 veïns desocupats durant el juny del 2020.

Per altra banda, Matadepera i Sant Cugat són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten a l'agost, amb una taxa d'atur del 4,5% i 6,4%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Castellbisbal amb 26 persones menys desocupades el que suposa prop d'un 5% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.

Aquest vuitè mes de l'any, tampoc hi ha hagut ple de municipis que hagin experimentat un descens a la comarca. A Castellar del Vallès la xifra d'aturats s'ha vist incrementada en 12; a Palau-solità i Plegamans, 9; i a Rellinars i Vacarisses, un cadascun. 

Tot i això, les dues capitals, Sabadell (12,8%) i Terrassa (13,5%), han encapçalat les xifres totals amb major reducció absoluta; amb -283 i -350 aturats, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 17.186 menys, deixant la dada completa en 391.128 catalans registrats a les llistes d'atur. 

Altres notícies que et poden interessar

​ 
​​

 

 

Participació