1 de 10
atur

Gràfic | L'estiu fa caure en picat les dades de l'atur a Rubí

El municipi comença el nou curs amb un total de 4.900 persones sense feina

Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN
per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 10:24 |

Rubí manté l'embranzida agafada des del mes de març i torna a registrar una caiguda de l'atur per sisè mes consecutiu. L'agost ha fet caure prop d'una seixantena de persones de les llistes de l'atur; quatre dècimes menys respecte al mes de juliol. Un comportament que també s'ha pogut observar a la resta de la comarca i del país.
 

 
 

Així doncs, continua la caiguda lliure i s'inaugura el nou curs amb 4.900 persones sense feina a la ciutat, un 12,8% de la població. Una fotografia molt diferent a fa aproximadament un any, quan aleshores es va assolir el pic de la pandèmia en relació a l'atur amb 5.877 veïns desocupats durant el juny del 2020.

Per altra banda, Matadepera i Sant Cugat són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten a l'agost, amb una taxa d'atur del 4,5% i 6,4%, respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Castellbisbal amb 26 persones menys desocupades el que suposa prop d'un 5% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.

Aquest vuitè mes de l'any, tampoc hi ha hagut ple de municipis que hagin experimentat un descens a la comarca. A Castellar del Vallès la xifra d'aturats s'ha vist incrementada en 12; a Palau-solità i Plegamans, 9; i a Rellinars i Vacarisses, un cadascun. 

Tot i això, les dues capitals, Sabadell (12,8%) i Terrassa (13,5%), han encapçalat les xifres totals amb major reducció absoluta; amb -283 i -350 aturats, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 17.186 menys, deixant la dada completa en 391.128 catalans registrats a les llistes d'atur. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
 

 

Participació