ple municipal

El Ple de Rubí reclama augmentar l'activitat als CAP i millorar els serveis a la primera infància

S'aproven cinc mocions de censura, totes per unanimitat

per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 9 de setembre de 2021 a les 19:29 |
El ple municipal de Rubí ha aprovat aquest dijous cinc mocions de censura. Totes han estat aprovades per unanimitat, mentre una per oposar-se a l'ampliació de l'aeroport del Prat (ara cancel·lada) ha estat retirada però "guardada en un calaix", segons En Comú Podem. Com a mesures urgents s'ha aprovat el suport al Dia Internacional de la Pau, el rebuig a les armes nuclears i el suport a les dones de l'Afganistan.

Les més destacades, però, estan relacionades amb la sanitat i l'educació. Per una banda  ha proposat la recuperació de l'activitat sanitària presencial "a nivells pre-pandèmia" als CAP de Rubí. Tal com ha exposat la regidora Ànnia Garcia, l'Ajuntament de Rubí vol garantir que "el doctor vegi i atengui els pacients" i ha remarcat que l'atenció primària és la "columna vertebral" de la Sanitat.


En aquest sentit, tots els grups municipals rubinencs insten la Generalitat a invertir més recursos en sanitat, a establir uns criteris amb relació a les visites presencial, la recuperació d'especialistes als centres sanitaris de la ciutat i la contractació de més professionals. Sobre aquestes dues últimes demandes, Garcia ha fet referència a les "retallades del 2010".

Millora dels serveis de la petita infància


La segona moció aprovada prèviament per unanimitat ha estat la que demana una millora dels serveis a la franja dels 0 als 3 anys a la ciutat. En aquesta direcció, des de l'Ajuntament es considera que és una franja d'edat "desatesa i amb pocs recursos" en què "es deixa recaure a les famílies la cobertura de necessitats" dels infants.

Per això, es demana a la Generalitat ampliar els serveis i les activitats de lleure per aquest col·lectiu a la ciutat, augmentar el pressupost destinat al "desenvolupament de la nova infància", així com augmentar les places d'espais per atendre els infants en hores no lectives. També s'insta el govern municipal a finalitzar, abans que s'acabi la legislatura, l'estudi previst per l'Ajuntament per gestionar correctament les escoles bressol.


 

 

Participació