Ple Municipal

El Ple de Rubí aprova per unanimitat l'avantprojecte de la nova ordenança de Residus

La normativa, catalogada "de conscens" pel govern, incideix en la prevenció, reducció i reutilització de residus

per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 9 de setembre de 2021 a les 18:30 |
Una persona llença residus als contenidors de Rubí. | Aj. Rubí
El ple de Rubí ha aprovat, aquest dijous i de manera inicial, durant la sessió ordinària, la nova Ordenança de Residus com a text regulador de la recollida de deixalles al municipi. La proposta ha estat aprovada per unanimitat. La llum verda del ple ha vingut acompanyada per les felicitacions de l'oposició al govern per haver fet participatiu la redacció d'un text que va començar a caminar al 2016.

La nova norma incideix principalment en la prevenció i la reducció de residus, la reutilització dels recursos i la recollida selectiva. En aquest sentit, imposa "drets i obligacions" aplicant responsabilitats als productors i posseïdors de residus.  D'aquesta manera, Rubí es blinda per afrontar reptes com l'emergència climàtica o la reducció de l'impacte dels residus en el medi ambient. Tindrà incidència en la gestió i prevenció de residus i la neteja viària, principalment.


Durant la sessió, el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano ha celebrat l'aprovació del punt i ha catalogat el document com a "text de conscens entre grups municipals i ciutadania per gestionar millor els residus". En aquest sentit, ha apuntat que l'Ordenança convertirà Rubí en una ciutat "més i sostenible" i farà que les conductes incíviques "siguin més fàcils de perseguir".

 

 

Participació