peatges

Unitat del Consell Comarcal per eliminar els peatges de la C-16 entre Sant Cugat, Terrassa i Manresa

El text aprovat al Vallès Occidental també vol que el transport públic utilitzi les vies lliures de peatges

per A.M, Terrassa, Catalunya | 16 de setembre de 2021 a les 17:44 |
Peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet. | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat per unanimitat la moció presentada pels grups de Tot per Terrassa i En Comú Guanyem que insta el Govern de la Generalitat a eliminar els peatges explícits del tram de concessió de l'autopista C-16 entre Sant Cugat, Terrassa i Manresa.

El text també demana als governs de l’estat espanyol i de la Generalitat que "de manera urgent" defineixinun model de gestió i finançament pel manteniment de les vies, tant les que actualment han esgotat la concessió com les que ho faran els propers anys.


Igualment, consideren que cal que els transports públics aprofitin els corredors oberts lliures de peatge i que el nou model de finançament de les vies ràpides inclogui un component ambiental que promogui les alternatives al vehicle privat. Així doncs, apunten que és necessària una atenció especial al desplegament i les millores de les xarxes ferroviàries de rodalies i regionals i noves xarxes ferroviàries de mercaderies.

En un altre punt de la moció, es demana que estudiïn compensacions pels municipis que al llarg dels anys han patit els greuges de les explotacions de les autopistes i vies ràpides que creuen el seu territori i avui es veuen perjudicats financerament per la fi de les concessions i la pèrdua d’ingressos per IBI.


Finalment, es demana a la Generalitat que faciliti la definició d’un pla de recol·locació externa dels treballadors afectats pels ERO vinculats a la fi de les concessions i que garanteixi el manteniment dels llocs de treball de les persones empleades en les tasques de manteniment de les vies.

 

 

Participació