Rubí celebrarà la Setmana europea de la mobilitat sostenible tancant un tram de l'avinguda de l'Estatut

Aquest diumenge, de 10 a 14 hores, la via estarà disponible per al passeig dels vianants

L'avinguda de l'Estatut, amb vianants durant la celebració de la Setmana de la Mobilitat de 2020
L'avinguda de l'Estatut, amb vianants durant la celebració de la Setmana de la Mobilitat de 2020 | Marta Casas
Marta Casas
18 de setembre del 2021
L'Ajuntament de Rubí tornarà a tallar el trànsit en un tram de l'avinguda de l'Estatut aquest diumenge, de 10 a 14 hores, amb motiu de la celebració de la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura, que enguany duu com a lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible

Així, el tram d'aquesta avinguda entre la plaça de l'Agricultura i el carrer de les Basses es posarà a disposició dels vianants, amb l'objectiu d'evidenciar com serà el futur d'aquesta via, ja de titularitat municipal, amb menor presència de vehicles. La voluntat del Consistori és que es converteixi en un carrer pacificat, on la ciutadania pugui passejar en convivència amb una circulació de trànsit més tranquil·la i on es generin menys gasos.

Els vehicles estacionats al tram afectat podran sortir per la sortida més pròxima, però només podran tornar a entrar-hi en casos excepcionals, intentant fer el trajecte més curt possible per dins del tram. També es facilitarà l'entrada i sortida de les persones que disposin d'una plaça d'aparcament en aquesta zona.

La Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura d'enguany vol incidir en els eixos de la salut mental i física, la seguretat i la responsabilitat davant la Covid-19; i és que hi ha una estreta relació entre la salut i la mobilitat urbana, un fet que s'ha evidenciat durant la pandèmia. La iniciativa, doncs, també pretén visualitzar els possibles canvis que es poden implementar en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i reduir la contaminació.