ateneu municipal

Les XX Jornades de jazz donen el tret de sortida a la programació de tardor de l'Ateneu municipal

Encara hi ha places disponibles per a les diverses activitats de l'equipament cultural

per Marta Casas, Rubí, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 11:25 |
L'Ateneu Municipal de Rubí | Marta Casas
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les XX Jornades de jazz de Rubí han donat el tret de sortida a la programació de l'Ateneu municipal per a aquesta tardor,

Així, durant el cap de setmana del 17 al 19 de setembre s'ha pogut gaudir dels concerts de Benjamín Leon Quartet, divendres; i de Víctor de Diego Quartet, diumenge. Les jornades continuaran amb l'actuació de Pol Omedes (24 d'octubre, 12.30h) i de Víctor Oller Trio (14 de novembre, 12.30h).


També quedarà pendent de reprogramar el concert del dissabte, de Luis Pardellans & Enrique Heredia, que es va haver de suspendre a causa de la pluja. L'organització ja treballa per trobar una nova data.

La programació de l'Ateneu del darrer quadrimestre de l'any 2021 inclourà diversos cursos i tallers, activitats familiars i espectacles molt diversos, per als quals encara queden places disponibles que es poden reservar a la web de l'equipament o bé de manera presencial.


Propostes familiars


Les activitats familiars representen el gruix de la programació de l'Ateneu, amb diverses propostes d'àmbits diferents. 

El 25 de setembre s'ha organitzat la 2a Mostra de titelles de petit format, amb l'espectacle Xino-Xano (cia. Fes-t'ho com vulguis), que oferirà una doble sessió a les 11h i a les 12.30h. A la tarda, la companyia eLe representarà Roulettes, també en una doble sessió a les 17h i les 18.30h.

A l'octubre, el teatre familiar comptarà amb les representacions de Contes dins d'una ampolla, de la companyia Santi Rovira (6 d'octubre a les 12h), per a infants a partir de 3 anys; i al novembre la companyia Sifó portarà a l'Ateneu l'espectacle Acrobaticontes, pensada per als infants a partir de 4 anys (6 de novembre a les 12h).

En l'àmbit de la música, s'han programat tres espectacles pensats per al públic infantil: Un matí amb Mozart, a càrrec de Musicològics (23 d'octubre, a les 11h i les 12h); Els colors de la música (20 de novembre, a les 11h i a les 12h) - aquesta, adreçada a nens d'entre 6 i 11 anys - i El Trencanous (18 de desembre, a les 11h i a les 12h).

Finalment, hi haurà diversos tallers artístics que tenen l'objectiu de potenciar la sensibilitat estètica, la creativitat, l'expressió i les relacions personals. El 30 d'octubre tindrà lloc Constel·lacions de forma i color - per a nens a partir de 6 anys -, el 13 de novembre, Grata, rasca i esgarrapa. Descobrim l'art del grattage, i l'11 de desembre, un taller de jocs d'escultura, també per a infants a partir de 6 anys. Tots tres seran a les 11.30h.

Continuen els cicles temàtics


Dins de la programació d'activitats, continuaran els cicles temàtics de música, literatura i feminisme interseccional, i també la programació del Documental del Mes

Així, dins del cicle de documentals es projectaran As I want (24 de setembre), The return, life afer ISIS (29 d'octubre), Lobster soup (26 de novembre) i Mothers (17 de desembre). Tots els passis seran a les 19h.

Marina Porras tornarà a oferir un cicle de literatura, aquest cop al voltant del relat breu, on parlarà de nou autors a través dels seus contes. La programació d'hivern inclourà els relats Gat sota la pluja, d'Ernest Hemingway (5 d'octubre), La Fineta, de Joaquim Ruyra (9 de novembre) Adéu, germà, de John Cheever (14 de desembre). Totes les sessions seran a les 19h.

També continuarà en marxa el cicle Camps de Cotó 2.0, amb les propostes Recordant els clàssics (7 d'octubre), Les grans orquestres en el període clàssic (4 de novembre) i El Bebop i Charlie Parker (2 de desembre). Les sessions del cicle al voltant de la història del jazz seran a les 19.30h.

L'últim quadrimestre de mes inclourà una de les sessions del Cicle de Feminisme Interseccional, amb l'objectiu d'apropar la perspectiva de gènere i les diferents causes del feminisme interseccional, amb la conferència Grassofòbia: el vostre concepte, la meva realitat, l'11 de novembre (19h).

Continuant amb la música, continua el Cicle Sala Clàssica, amb tres sessions: Thálassa (15 d'octubre, a les 19.30h); Bach des del teclat (12 de novembre) i De Brel à Ravel, les couleurs de la chanson (10 de desembre). Per altra banda, el cicle Conta'm una Òpera també oferirà tres sessions, a càrrec de la musicòloga María José ÁngelesWar Requiem, de Benjamin Britten (21 d'octubre a les 19h), El bel canto (25 de novembre) i Rigolleto, de Giuseppe Verdi (16 de desembre).

La programació musical i literària encara inclourà una nova proposta, el cicle Lletres i Música, però encara s'han de definir els espectacles que inclourà. Dins d'aquest mateix àmbit, però sense formar part de cap cicle, Òmnium Cultural ha programat a l'Ateneu l'activitat Festa Estellés. Els versos del fill del forner, amb la veu d'Elies Barberà i l'acordió de Gregori Ferrer, que faran un recorregut per la poesia de Vicent Andrés Estellés

Oferta de cursos i tallers


A partir del mes d'octubre s'inicien les propostes formatives de l'Ateneu municipal, centrades en les humanitats i l'art. 

Entre el 6 d'octubre i el 15 de desembre (18.30h a 20.30h) el doctor en Humanitats Marcos Yáñez oferirà un Curs d'art i pensament per al món modern - Renaixement artístic i filosòfic. El preu és de 50 euros. 

Del 7 d'octubre al 25 de novembre (19h - 20.30h), es durà a terme un Curs d'escriptura creativa, a càrrec d'Anna Pascual de l'Obrador d'Històries. Es tracta d'un curs adreçat a persones que han seguit els anteriors i que han assolit el nivell bàsic en escriptura creativa, i té un preu de 30 euros.

Marta Barceló, formada en l'especialitat de pintura i postgrau d'il·lustració creativa, oferirà un Curs d'aquarel·la entre el 14 d'octubre i el 16 de setembre (18.30h a 20.30h). El preu és de 50 euros.

Per altra banda, Margot Alonso ensenyarà l'art de l'Urban sketching, una modalitat creativa que dibuixa in situ la vida urbana, els voltants i el que s'observa mentre es viatja. El taller serà els dissabtes, d'11h a 13h, entre el 9 d'octubre i el 17 de desembre, amb un preu de 50 euros.

També hi haurà un Curs de Fotografia digital, a càrrec del rubinenc Carles Mercader. El curs, que és d'iniciació, té un preu de 30 euros i es farà entre el 18 d'octubre i el 20 de desembre (19.30h - 21h).

La proposta de cursos i tallers tornarà a incloure el curs del Mètode Feldenkrais: aprendre a aprendre, impartit per Mon Majó els dimarts des del 5 d'octubre fins al 21 de desembre (10h a 11.15h), per 25 euros; i Parlar en públic (a través de les eines del teatre), a càrrec de Mireia Asensio i Toni Muñoz de DiaArt, els dilluns del 8 al 29 de novembre (18.30h - 20.30h), per 20 euros.

Com es poden fer les inscripcions?


Les inscripcions per als cursos i tallers i els cicles temàtics es podran fer a partir del 13 de setembre, metre que les activitats familiars obriran el termini un mes abans de la data programada. Totes les inscripcions restaran obertes fins que s'exhaureixin les places, i són gratuïtes, excepte els cursos i tallers.

 

Participació