Arriba el 23è Aplec Sardanista de Rubí

Si es vol ballar, caldrà inscriure's prèviament amb el grup bombolla i respectar en tot moment les mesures de seguretat

La Jovenívola de Sabadell en un concert a Rubí
La Jovenívola de Sabadell en un concert a Rubí | Marta Casas
Redacció
22 de setembre del 2021
Aquest dissabte, Rubí celebrarà el 23è Aplec Sardanista, organitzat per l'Aplec de Rubí amb la col·laboració de l'Escola de Sardanes Flor de Neu i del Foment de la Sardana, amb el suport de l'Ajuntament de Rubí. Per adaptar-se a les mesures de seguretat per la pandèmia de la Covid-19, l'aplec es farà al pati de l'escola Pau Casals.

L'Aplec comptarà amb tres cobles: la Jovenívola de Sabadell, la cobla Ciutat de Girona i la Principal del Llobregat.

La cobla Jovenívola de Sabadell interpretarà les sardanes Fausta (Manel Saderra), Amics de Mataró (Conrad Saló), Roses Gentil (lluïment de tenora i fiscorn) (Francesc Mas), Riallera Maria Teresa (Josep Auferil), 30 anys a sac (Enric Ortí), Jardins de l'Ateneu (Jordi León), i L'Enric i la Montserrat (Ramon Vilà).

Abans de fer el canvi de cobla, la Ciutat de Girona pujarà a l'escenari per tocar, cojuntament amb la Jovenívola, dues sardanes dedicades a Rubí: L'encís de Rubí (Sigfrid Galbany) i L'aplec de Rubí (Miquel Tudela).

Tot seguit l'audició continuarà amb la Ciutat de Girona en solitari, amb les sardanes Sara Gentil (Josep Albertí), Enaltidora (lluïment de tenora) (Josep Coll), Selvatans i empordanesos (Francesc Picart), Per en Carles de l'Escala (Emili Juanals), Gerard, passió per la sardana (Amadeu Escoda), Campdevànol 600 compassos (Josep Loredo) i La Carme i en Jaume (Joaquim Hostench).

Finalment, la Principal del Llobregat interpretarà Amb tu, Adela (Anna Abad), La roca petita (lluïment de tenora i fiscorn) (Ramon Vilà), Amb la sardana al cor (Carles Santiago), La família que hem triat (Oriol Oller), Porta-la amb tu (Galdric Vicens), La sardana dels tupinots (Francesc Xavier Cassanyes), Joan, et mereixes això i més (René Picamal), Campllong (Francesc Mas) i Aires de Rubí (Jaume Bonaterra).

Grups bombolla per ballar
La principal novetat d'aquest Aplec és que, després de mesos de restriccions, és que es podran ballar les sardanes, sempre respectant les mesures sanitàries de la Covid-19 com són l'ús de gel hidroalcohòlic i la mascareta. Per ballar, es podrà fer formant un grup bombolla i mantenint la distància de seguretat entre grups i altres persones.

L'aforament per a l'esdeveniment està limitat, i per això caldrà inscriure's prèviament - també per notificar si es vol ballar o no, i amb quin grup bombolla - enviant un correu a [email protected] o als telèfons 655 22 94 04 (Josep Maria) o 686 75 89 57 (Manel), tant amb una trucada telefònica com amb un Whatsapp.

Tots els assistents, fins que s'esgotin les existències, seran obsequiats amb brics de caldo Aneto, gràcies a un conveni de col·laboració entre la marca i la Confederació Sardanista de Catalunya.