Cau el preu del lloguer a Rubí un any després de l'entrada en vigor de la regulació

Des del setembre del 2020 s'han presentat 32 denúncies per ofertes de lloguer que vulneraven la llei 11/2020 a la ciutat

Des del setembre del 2020 hi ha hagut 931 nous contractes de lloguer a Rubí.
Des del setembre del 2020 hi ha hagut 931 nous contractes de lloguer a Rubí. | Roger Navarro
Redacció
27 de setembre del 2021

Un any després de l'aplicació de la Llei 11/2020 que regula el preu del lloguer en ciutats catalanes amb mercat d'habitatge "tens", els preus han experimentat una rebaixa del 6,35% a Rubí, un dels 61 municipis on s'aplica. A Catalunya, la mitjana de la caiguda se situa en el 5,5%.

Segons les dades de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC), des del setembre el 2020 hi ha hagut 931 contractes de lloguer a Rubí, una xifra "habitual" per a la ciutat. D'entre els 61 municipis on s'aplica la llei, Rubí ha estat el quinzè amb una baixada més acusada. Les previsions del Ple Municipal situaven en un 5% la caiguda en els pròxims cinc anys.

Amb la Llei reguladora en mà, des del setembre del 2020 s'han presentat 32 denúncies per ofertes de lloguer a Rubí en diversos portals immobiliaris per causes com la superació dels topalls de preu establerts, l'omissió del preu del contracte anterior o de l'índex e preus de referència. 

Segons la regidora d'Habitatge de Rubí, Ànnia García Moreno, aquestes dades "fan evident" l'encert que suposa aquesta llei. Per això, creu convenient que el Congrés aprovi una llei de l'habitatge "que contemi la regulació del lloguer al conjunt de l'Estat".