Quins actes acollirà Rubí per commemorar el quart aniversari de l'1-O?

La Plataforma 1 d'Octubre convoca dos actes, un al matí i un al vespre

Membres de la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí
Membres de la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí | Marta Casas
27 de setembre del 2021
Actualitzat el 01 d'octubre a les 18:49h
S'acosta un nou 1 d'octubre i, com cada any des del 2018, la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí commemorarà l'aniversari del referèndum d'autodeterminació amb un acte simbòlic que servirà per recordar i reivindicar "una diada molt important" a la ciutat,segons Martí Pujol, membre d'Òmnium Cultural.

"Va ser una gran demostració de força i empoderament de tota la ciutadania en una jornada que semblava molt difícil de fer, tenint en compte que teníem tota l'oposició de l'Estat i els seus òrgans repressius", apuntava dies enrere Pujol, que considera que l'1-O va ser "una victòria" que cal reivindicar.
 
La Plataforma, que aglutina les entitats i partits sobiranistes de Rubí - ANC, Òmnium, CDR, el Consell Local per la República, Junts, ERC, l'AUP i la CUP - ha convocat per al mateix divendres, 1 d'octubre, una concentració davant d'un dels punts de votació d'aquella jornada, el Casal de Gent Gran de Rubí del carrer Magallanes, a les 9 del matí. Tot i que només es farà en aquest punt, l'acte s'adreça a tots els votants, fos quin fos el seu punt de votació l'1 d'octubre del 2017.

Al vespre, a les 20, es farà un acte amb tots els representants de la Plataforma a la plaça de la Nova Estació, rebatejada com a Plaça U d'Octubre, del qual no s'han donat detalls, però que comptarà amb un parlament unitari a càrrec de Jordi Boltas, coneguda personalitat del món cultural de Rubí. Segons fonts de l'organització, hi haurà "algunes sorpreses" als dos actes convocats.
.