1 de 10
camp de golf

«Són bones notícies a mitges»: Reconvertim lamenta la «queixalada» d'hectàrees que es queda la Generalitat

La portaveu de l'entitat ecologista, Mireia Gascón, demana formar part de la taula de treball

El camp de golf abandonat de Can Sant Joan, per dins | Cedida
per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 28 de setembre de 2021 a les 10:34 |

Després de diversos mesos al darrere per saber què passaria amb els terrenys de l'antic camp de golf abandonat de Can Sant Joan, ahir el vicepresident i conseller de Territori Jordi Puigneró va anunciar a cop de piulada que "alliberaria" 60 hectàrees de l'àmbit per impulsar un parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí. No obstant això, una gran incògnita sobrevola els verds camps dels Alous... Què passarà amb la vinenta d'hectàrees restants de la zona que la Generalitat s'està reservant?


Mireia Gascón, portaveu de la plataforma ecologista que ha liderat la pressió social per evitar la represa de la pràctica golfista, mostra certa desconfiança: "Són bones notícies a mitges". L'entitat Reconvertim el camp de golf de Can Sant Joan explica que mesos enrere, amb Albert Civit encara de director de l'Incasòl -ara ho és Mercè Conesa-, s'havia fet entreveure que reobrir una nova escola de golf estava descartat i que, en tot cas, la Generalitat apostaria pel nou parc-corredor guardant-se tan sols una desena d'hectàrees per promoure algun tipus d'activitat econòmica de caire esportiu o industrial. L'augment de deu a més d'una vintena d'hectàrees però, "no és una bona senyal", assegura lamentant aquesta "queixalada" d'última hora. 

Gascón reitera que recuperar la pràctica golfista és "insostenible" a causa de la gran superfície necessària per desenvolupar-la que, a més a més, considera que topa amb una demanda popular inexistent que ja es podria derivar al golf privat del centre de Sant Cugat. "Seria, de nou, un projecte sense viabilitat i incoherent amb el context actual d'emergència climàtica", afirma. 


Sigui quina sigui la direcció que s'acabi entomant des de l'Incasòl, Reconvertim reclama formar part de la taula de treball. "Se'ns ha de rèconeixer el soroll públic i la tasca feta des de la plataforma per aconseguir aquest gran parc interurbà per al gaudi de la ciutadania", relata recordant que sense ells segurament no s'estaria parlant en aquests termes. "Cal que la nostra veu sigui escoltada ja que representem a més d'una seixantena d'entitats del territori" ha sentenciat assenyalant que no tindria sentit deixar-los al marge.

 

També hauries de llegir
Fa 88 setmanes

El camp de golf de Can Sant Joan serà un parc interurbà

Participació