Mercavallès reparteix més de vuit tones de menjar a entitats socials de la comarca

Nascut al juny, el projecte Mercat Circular permet aprofitar els aliments comestibles no comercialitzables

El projecte aprofita verdures, fruita i tubercles.
El projecte aprofita verdures, fruita i tubercles. | Consell Comarcal del Vallès Occidental
Redacció
29 de setembre del 2021
Mercavallès, el gran proveïdor majorista del Vallès Occidental, ja ha destinat 8.125 quilos de menjar a entitats socials de la comarca aquest estiu. L'aprofitament va començar al mes de juny, en què va arrencar el projecte Mercat Circular per evitar el malbaratament alimentari i propiciar l'atenció als col·lectius més vulnerables.

Aquesta iniciativa, juntament amb Recooperem (aprofitament alimentari per a centres educatius), permeten no llençar aliments saludables i destinar-los a menjadors escolars, rebostos i bancs d'aliments, que ho distribueixen a les famílies. Per recollir els aliments aprofitables, Mercavallès compta amb un espai on es fa el triatge de comestibles entre productes que no poden acabar als comerços.

El Mercat Circular recull totes aquelles fruites, verdures i patates de qualitat i comestibles, però que no es poden comercialitzar. El projecte forma part del Pla de Reconstrucció de la Covid-19 aprovat pel Consell d'Alcaldies i del Pla d'Actuació Comarcal 2021-2023.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet pública aquesta dada coincidint amb el Dia Mundial contra el Malbaratament alimentari. Segons l'Organització de les Nacions Unides per l'Alimentació (FAO), un terç del menjar que es produeix al món s'acaba malbaratant.