Tota la programació de tardor de l'Ateneu municipal de Rubí

Se celebraran cursos i tallers, activitats familiars i espectacles molt diversos.

L'Ateneu Municipal de Rubí.
L'Ateneu Municipal de Rubí. | Marta Casas
Marta Casas
29 de setembre del 2021
L'Ateneu municipal ja té a punt la programació per al darrer quadrimestre de l'any 2021, que inclourà diversos cursos i tallers, activitats familiars i espectacles molt diversos

La programació va arrencar el 17 de setembre, amb tres actuacions en el sí de les Jornades de Jazz, que continuaran amb l'actuació de Pol Omedes (24 d'octubre, 12.30h) i de Víctor Oller Trio (14 de novembre, 12.30h).

Propostes familiars
Les activitats familiars representen el gruix de la programació de l'Ateneu, amb diverses propostes d'àmbits diferents. 

A l'octubre, el teatre familiar comptarà amb les representacions de Contes dins d'una ampolla, de la companyia Santi Rovira (6 d'octubre a les 12h), per a infants a partir de 3 anys; i al novembre la companyia Sifó portarà a l'Ateneu l'espectacle Acrobaticontes, pensada per als infants a partir de 4 anys (6 de novembre a les 12h).

En l'àmbit de la música, s'han programat tres espectacles pensats per al públic infantil: Un matí amb Mozart, a càrrec de Musicològics (23 d'octubre, a les 11h i les 12h); Els colors de la música (20 de novembre, a les 11h i a les 12h) - aquesta, adreçada a nens d'entre 6 i 11 anys - i El Trencanous (18 de desembre, a les 11h i a les 12h).

Finalment, hi haurà diversos tallers artístics que tenen l'objectiu de potenciar la sensibilitat estètica, la creativitat, l'expressió i les relacions personals. El 30 d'octubre tindrà lloc Constel·lacions de forma i color - per a nens a partir de 6 anys -, el 13 de novembre, Grata, rasca i esgarrapa. Descobrim l'art del grattage, i l'11 de desembre, un taller de jocs d'escultura, també per a infants a partir de 6 anys. Tots tres seran a les 11.30h.

Continuen els cicles temàtics
Dins de la programació d'activitats, continuaran els cicles temàtics de música, literatura i feminisme interseccional, i també la programació del Documental del Mes

Així, dins del cicle de documentals es projectaran As I want (24 de setembre), The return, life afer ISIS (29 d'octubre), Lobster soup (26 de novembre) i Mothers (17 de desembre). Tots els passis seran a les 19h.

Marina Porras tornarà a oferir un cicle de literatura, aquest cop al voltant del relat breu, on parlarà de nou autors a través dels seus contes. La programació d'hivern inclourà els relats Gat sota la pluja, d'Ernest Hemingway (5 d'octubre), La Fineta, de Joaquim Ruyra (9 de novembre) Adéu, germà, de John Cheever (14 de desembre). Totes les sessions seran a les 19h.

També continuarà en marxa el cicle Camps de Cotó 2.0, amb les propostes Recordant els clàssics (7 d'octubre), Les grans orquestres en el període clàssic (4 de novembre) i El Bebop i Charlie Parker (2 de desembre). Les sessions del cicle al voltant de la història del jazz seran a les 19.30h.

L'últim quadrimestre de mes inclourà una de les sessions del Cicle de Feminisme Interseccional, amb l'objectiu d'apropar la perspectiva de gènere i les diferents causes del feminisme interseccional, amb la conferència Grassofòbia: el vostre concepte, la meva realitat, l'11 de novembre (19h).

Continuant amb la música, continua el Cicle Sala Clàssica, amb tres sessions: Thálassa (15 d'octubre, a les 19.30h); Bach des del teclat (12 de novembre) i De Brel à Ravel, les couleurs de la chanson (10 de desembre). Per altra banda, el cicle Conta'm una Òpera també oferirà tres sessions, a càrrec de la musicòloga María José ÁngelesWar Requiem, de Benjamin Britten (21 d'octubre a les 19h), El bel canto (25 de novembre) i Rigolleto, de Giuseppe Verdi (16 de desembre).

La programació musical i literària encara inclourà una nova proposta, el cicle Lletres i Música, però encara s'han de definir els espectacles que inclourà. Dins d'aquest mateix àmbit, però sense formar part de cap cicle, Òmnium Cultural ha programat a l'Ateneu l'activitat Festa Estellés. Els versos del fill del forner, amb la veu d'Elies Barberà i l'acordió de Gregori Ferrer, que faran un recorregut per la poesia de Vicent Andrés Estellés

Oferta de cursos i tallers
A partir del mes d'octubre s'inicien les propostes formatives de l'Ateneu municipal, centrades en les humanitats i l'art. 

Entre el 6 d'octubre i el 15 de desembre (18.30h a 20.30h) el doctor en Humanitats Marcos Yáñez oferirà un Curs d'art i pensament per al món modern - Renaixement artístic i filosòfic. El preu és de 50 euros. 

Del 7 d'octubre al 25 de novembre (19h - 20.30h), es durà a terme un Curs d'escriptura creativa, a càrrec d'Anna Pascual de l'Obrador d'Històries. Es tracta d'un curs adreçat a persones que han seguit els anteriors i que han assolit el nivell bàsic en escriptura creativa, i té un preu de 30 euros.

Marta Barceló, formada en l'especialitat de pintura i postgrau d'il·lustració creativa, oferirà un Curs d'aquarel·la a partir del 14 d'octubre (18.30h a 20.30h). El preu és de 50 euros.

Per altra banda, Margot Alonso ensenyarà l'art de l'Urban sketching, una modalitat creativa que dibuixa in situ la vida urbana, els voltants i el que s'observa mentre es viatja. El taller serà els dissabtes, d'11h a 13h, entre el 9 d'octubre i el 17 de desembre, amb un preu de 50 euros.

També hi haurà un Curs de Fotografia digital, a càrrec del rubinenc Carles Mercader. El curs, que és d'iniciació, té un preu de 30 euros i es farà entre el 18 d'octubre i el 20 de desembre (19.30h - 21h).

La proposta de cursos i tallers tornarà a incloure el curs del Mètode Feldenkrais: aprendre a aprendre, impartit per Mon Majó els dimarts des del 5 d'octubre fins al 21 de desembre (10h a 11.15h), per 25 euros; i Parlar en públic (a través de les eines del teatre), a càrrec de Mireia Asensio i Toni Muñoz de DiaArt, els dilluns del 8 al 29 de novembre (18.30h - 20.30h), per 20 euros.

Com es poden fer les inscripcions?
Les inscripcions per als cursos i tallers i els cicles temàtics es poden fer a partir del 13 de setembre, metre que les activitats familiars obriran el termini un mes abans de la data programada. Totes les inscripcions restaran obertes fins que s'exhaureixin les places, i són gratuïtes, excepte els cursos i tallers.