Ple Municipal

El Ple de Rubí demana un augment de les places de Formació Professional

El Consistori comptabilitza almenys 75 veïns de la ciutat que s'han quedat sense plaça aquest curs

per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 30 de setembre de 2021 a les 20:05 |
Dos alumnes de Formació Professional (FP). | Departament d'Educació
En un context de "problema de planificació prospecció i gestió" de la Formació Professional (FP) a Catalunya, la majoria dels regidors del ple municipal de Rubí han demanat un augment de les places. Aquesta situació hauria deixat uns 20.000 joves catalans sense plaça. Fonts municipals xifren en "almenys 75" els rubinencs afectats. A favor de la moció hi han votat a favor totes les formacions menys ERC i AUP, que s'han abstingut.

A través d'una proposta dels grups municipals del PSC i En Comú Podem, el Ple ha demanat elaborar un mapa de necessitats formatives a Catalunya, augmentar l'oferta en almenys 38.000, destinar més recursos en personal, material i centres educatius, potenciar l'orientació professional i potenciar els llaços entre centres i empreses.


Victor García, del PSC, ha presentat la proposta apuntant que aquest greuge "ve de llarg", i ha assenyalat les retallades passades en educació. Ara, ha afegit, toca brindar una FP "dimensionada" a la ciutat i a la resta de Catalunya. També ha aprofitat per criticar que la baixa oferta fa que a Batxillerat s'arribi a ràtios de més de gairebé 40 alumnes.


A l'acord es té en compte també "l'elevada taxa" d'atur juvenil a Catalunya, del 38%, així com la de joves entre 15 i 24 anys que ni estudia ni treballa, el 14%. A banda, es xifra en 40% el risc d'abandonament en el primer curs de Grau Mitjà, percentatge que "podria veure's agreujat" en cas que els alumnes no obtenen la plaça que volen o han d'estudiar a distància.

 

 

Participació