Ple Municipal

La congelació i exempció de taxes, protagonistes dels impostos pel 2022 a Rubí

El ple municipal va aprovar aquest dijous la proposta provisional de les ordenances fiscals amb l'abstenció de l'oposició

per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 1 d'octubre de 2021 a les 12:59 |
El Ple de Rubí es va celebrar aquest divendres de manera telemàtica. | Ajuntament de Rubí
El govern municipal de Rubí va aprofitar el ple d'aquest dijous per compartir les ordenances fiscals pel 2022 i fer-ne una aprovació inicial. Més endavant, la proposta definitiva serà sotmesa a votació, però no es preveuen grans canvis respecte a la proposta provisional presentada. En aquestes, segons el govern, "s'ha tingut en compte la situació de pandèmia".

La regidora d'Hisenda i Serveis Econòmics, Maria Carmen Cebrián, va ser l'encarregada de presentar unes ordenances que, segons va dir "en línies generals, mantenen le quotes" i on la congelació i supressió de taxes són les grans protagonistes. Hi van votar a favor els partits del govern, PSC i En Comú Podem, mentre que tota l'oposició s'hi va abstenir en bloc.


Així doncs, no s'apliquen increments, i pel 2022 es mantenen l’Impost sobre béns immobles (IBI), l’Impost sobre activitats econòmiques (IAE), l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i l’Impost d’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua).

És remarcable que, tal com va compartir Cebriñan, el tipus impositiu de l’IBI se situa en un 0,677 ─el més baix des de fa més de 30 anys i que es troba només un 0,0459 per sobre de la mitjana de la comarca─. El rebut mitjà d’aquest impost a la ciutat és de 487,31 euros (l’any 2020 era de 492,04 euros), gairebé 75 euros per sota de la mitjana de la comarca (60 euros l’any 2020).

A la proposta inicial del govern també hi destaca la suspensió de taxa de terrasses pels bars i pels paradistes del mercat setmanal, l'excempció de taxes per l'ús de Rubí Forma per a entitats sense ànims de lucre, el topall en la taxa de residus per a famílies vulnerables, l'excempció de taxa d'inscripció a selecció de personal per a persones en ERTO, així com l'adaptació a la durada efectiva de la concessió pel servei del Mercat Municipal.A banda, es mantenen les bonificacions per instal·lar sistemes d'autoconsum d'energia solar i s'ha revisat el text de la bonificació d'immobles a lloguer amb renda limitada. També s'ha derogat el preu privat de les piscines de Can Rosés, s'han incorporat preus per hora pels cursos de Escola Municipal d’Art i Disseny municipal i s'ha adaptat el redactat del preu public del Servei d'Atenció a la Dona (SAD) al model de la Diputació de Barcelona.

 

Participació