Ple Municipal

Unanimitat al Ple de Rubí per combatre la pobresa menstrual

Tots els partits, a favor de la proposta d'ERC

per Marc Solé, Rubí, Catalunya | 30 de setembre de 2021 a les 18:29 |
Tots els partits presents al Ple Municipal de Rubí s'han mostrat aquest dijous a favor d'una moció presentada per Esquerra Republicana (ERC) per combatre la pobresa menstrual. Tractant-se d'un acord de portaveus del qual ja se'n coneixia la unanimitat, Marta Esparza, d'ERC, ha exposat la proposta i ha celebrat el "concens total" per un tema "tan important".

La proposta exposava que la pobresa menstrual és una realitat per la manca d'ajudes i facilitats a les persones que la pateixen. Esparza ha exposat que "una de cada quatre europees es veu obligada a triar entre adquirir productes d’alimentació o d’higiene menstrual".


També ha apuntat a les dificultats per tractar la higiene personal en el període menstrual per la "manca d'accés a banys i instal·lacions públiques". Per això, es demana indicar els lavabos públics degudament i de manera "inclusiva".

En aquest sentit, els firmants s'han mostrat a favor de "trencar tabús i mites" sobre la menstruació i impulsar una campanya de sensibilització permanent en l'àmbit municipal. A més, s'insta la Generalitat a fer el mateix i a més, es demana al govern espanyol que baixi l'IVA dels productes menstruals al 4%.

 

 

Participació