atac informàtic

Un atac informàtic deixa la UAB sense internet ni campus virtual i obliga a suspendre classes

El centre recomana als estudiants desconnectar tots els serveis vinculats a l'Autònoma, inclòs el núvol, per evitar que la infecció s'estengui

per V.R., Rubí, Catalunya | 11 d'octubre de 2021 a les 13:29 |
Imatge de la facultat de veterinària de la UAB | UAB
Un atac informàtic ha afectat durant tot el matí de dilluns els serveis interns de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), deixant-los inhabilitats. Això ha afectat el servei d'internet de tota la universitat. No funciona el Wifi del campus ni el Campus Virtual, per a alumnes ni per a professorat o altres membres de la UAB. 

També s'han vist completament afectades la pàgina web de la facultat i els serveis de correu electrònic de la UAB. Segons fonts del centre a l'ACN, no ha transcendit l'origen de l'anomalia, i durant aquests matí els responsables de sistemes i del rectorat treballen per detectar-la. Segons ha explicat l'Ara, diverses classes s'han hagut de suspendre en ser impossible poder realitzar-les completament per la manca de recursos tècnics.

  Els tècnics de l'Autònoma han anul·lat l'accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments universitaris per intentar resoldre el problema. El centre informa els usuaris a través dels perfils a les xarxes socials, en què es recomana desconnectar tots els serveis vinculats a la UAB, inclòs el núvol, per evitar que la infecció s'estengui.

A més, es demana que si algun usuari ha rebut un fitxer anomenat http://Readme.READ i que s'ha desat a l'escriptori, així com fitxers amb extensió .uab, s'apaguin els ordinadors i s'avisi al servei informàtic.


Altres notícies que et poden interessar 

Participació