En marxa a Rubí un programa per assessorar laboral i formativa persones amb discapacitat

Està adreçat a persones amb una discapacitat d'entre el 33 i el 65%, sigui física, mental o intel·lectual

Redacció
13 d'octubre del 2021

L'Ajuntament de Rubí torna a organitzar el programa Serveis Integrals d'Orientació d'Acompanyament i Suport (SIOAS), orientat a assessorar laboralment a persones amb discapacitat física, mental o intel·lectual. Hi coopera la Fundació Grupo Hada, que coordina projectes d’inserció laboral i formació per aquest col·lectiu a la comarca.

El SIOAS es vertebra d'un servei tutoritzat que té en compte les circumstàncies personals i professionals de l'usuari per determinar els seus interessos i capacitats. Així, les persones que hi assisteixen reben lliçons i són assessorades sobre prospecció laboral, formació tecnicoprofessional i alfabetització digital.

En aquesta ocasió, el programa se centra en persones amb una discapacitat d'entre el 33 i el 65%, franja que representa 3.522 persones a Rubí. Les estadístiques confirmen que aquest col·lectiu és el que té "més necessitat de recerca de feina i formació professional", apunten fonts municipals.

En l'anterior edició, el programa va atendre 22 persones, de les quals se'n van seleccionar 15 amb un grau de discapacitat al 65%. Quatre dels participants van completar la formació teòrica i pràctica d'auxiliar d'operacions bàsiques de logística i embalatge. Una d'aquestes persones ha estat contractada per l'empresa on va realitzar les pràctiques, i dues més es troben en processos de selecció i amb bon pronòstic.

La tercera edició del SIOAS està oberta des de l'estiu i finalitzarà el 30 de juny de 2022. Per beneficiar-se d'aquesta iniciativa, cal fer la demanda a través de l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) o el servei de Primera Acollida de Rubí Forma.