mobilitat

Nou pas cap al Pla d'accessibilitat de Rubí

L'Ajuntament ha aprovat els apartats referents a la via pública i edificis i farà el mateix amb transport i comunicació

per Redacció, Rubí, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 16:59 |
Un pas de vianants a Rubí. | Ajuntament de Rubí

L'Ajuntament de Rubí ja ha aprovat els apartats sobre via pública i edificis municipals del Pla d'accessibilitat de Rubí. Es tracta d'un document amb què es vol assolir una ciutat plenament accessible en tots els àmbits per a persones amb diversitat funcional, auditiva, visual i amb dificultats en la comprensió i la parla.

Pel que fa a la via pública, l'Ajuntament ha analitzat 2.082 trams de carrers, dels que s'ha comprovat que un 36,79% es consideren inaccessibles i un 30,73% són convertibles. També s'ha examinat la xarxa bàsica de vianants, composta per 370 trams de carrers, dels que un 39,12% són accessibles, un 36,12% estarien adaptats i un 24,75% es considerarien accessibles si no fos pel "pendent excessiu". S'ha fet el mateix estudi en 66 equipaments municipals, entre els que s'han prioritzat diverses actuacions.

Pel que fa a la via pública, el Pla d'accessibilitat prioritza la xarxa de prioritat per a vianants, especialment al centre, i les actuacions per millorar la connexió entre barris. Als edificis municipals es prioritzarà la intervenció en edificis d'atenció al públic i de major afluència.El cost total d'aquestes actuacions se situa prop dels set milions d'euros. Segons el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto, el Pla representa la voluntat del govern "per construir una ciutat més inclusiva". Després d'aquest primer pas, el Consistori se centrarà a analitzar els àmbits del transport i la comunicació.

 

Participació